49 работници от цех в Айтос са заразени с коронавирус,

...
49 работници от цех в Айтос са заразени с коронавирус,
Коментари Харесай

Откриха огнище на коронавирус в цех в Айтос

49 служащи от завод в Айтос са инфектирани с ковид, оповестиха от пресцентъра на Община Бургас след постъпила публична информация от Регионалната здравна ревизия.
С ковид са регистрирани и четирима чиновници от вътрешното поделение в болничното заведение в Айтос. Общо записаните с позитивни проби за ковид от региона са 64 души.
Шестима са от Бургас, те са сложени под домашна карантина. Останалите са от общините Айтос, Карнобат и Руен.
С изключение на вътрешноболничната зараза в Айтос, няма други настанени в болница. 350 са дейните случаи за Бургаска област от общо 782 болни за целия интервал, 423 са излекувани, девет са умряли.
От пресцентъра на Община Бургас осведомиха, че кметът Димитър Николов ще насочи публично искане до Министерството на здравеопазването, с изключение на УМБАЛ и общинската белодробна болница да бъдат включени и други лечебни заведения в Бургас в обслужването на пациенти с ковид посредством подписване на контракти със здравната каса.
Мотив за това е, че лечебните заведения в Бургас обслужват пациенти от целия район. Към момента 16 пациенти с ковид са настанени в инфекциозно поделение в УМБАЛ-Бургас, 26 - в общинския диспансер за белодробни заболявания, четирима в инфекциозно поделение в Айтос.
Легловата база е запълнена и Бургас би трябвало да се приготви за бъдеща вълна, посредством разширение на мрежата от лечебни заведения в града, които обслужват пациенти с ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР