49-ото Народно събрание трябва да излъчи правителство с 4-годишен мандат.

...
49-ото Народно събрание трябва да излъчи правителство с 4-годишен мандат.
Коментари Харесай

Добрев във Фейсбук: Кабинет на Възраждане е неприемлив

49-ото Народно заседание би трябвало да излъчи държавно управление с 4-годишен мандат. Това написа депутатът от ГЕРБ Делян Добрев във Facebook. " Всеки авансово разгласен по-къс период обрича този кабинет на пораженческо мислене и липса на увереност за взимане на непопулярни, само че значително значими решения за промени ", счита той. 

Добрев показа няколко разновидността за кабинети в границите на 49-ото Народно събрание. Първият от тях е за дясно държавно управление с ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и Демократична България, само че без Политическа партия.  

Вторият е ляво държавно управление сред Политическа партия и Българска социалистическа партия, които обаче имат едвам 61 депутата и излъчването на подобен кабинет е математически невероятно.  

Кабинет на " Възраждане " е недопустим и няма да срещне поддръжка. А едни нови избори биха произвели същият резултат, счита още Делян Добрев 

" Във всяко ръководство, бюджетът е законът, към който се търси консенсус и болшинство. Днес това важи с още по-голяма мощ поради финансовия разгром в страната, след ръководството на финансите от Асен Василев - рекорден недостиг за последните 25 години, рекорден дълг, действителен риск от повдигане на налози и/или понижаване на обществени заплащания...

Възможните кардинални решения са:
1. Дясно държавно управление:
ГЕРБ - 69 депутата
Движение за права и свободи - 36 депутата
Демократична България - 26 депутата
Има Такъв Народ - 11 депутата.
Математически допустимо - 142 депутата.
2. Ляво държавно управление:
Политическа партия - 38 депутата
Българска социалистическа партия - 23 депутата.
Математически невероятно - 61 депутата.
" Възраждане " е непостоянен състезател с 37 депутата, който е недопустим и не може да взе участие в никое болшинство.
Обобщение: Разпределението на силите беше доста сходно и в предното Народно заседание, ще бъде същото и в идващото Народно заседание. 5 пъти гласувахме и произведохме съвсем еднакъв резултат.
Заключение: Ще настъпим ли отново мотиката? Колко още избори ще проведем, до момента в който някои политици преглътнат егото си? Дали няма да е късно за страната? ", написа още Делян Добрев от ГЕРБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР