49% от германците са недоволни от работата на Олаф Шолц

...
49% от германците са недоволни от работата на Олаф Шолц
Коментари Харесай

Канцлерът Олаф Шолц раздели германците

49% от германците са недоволни от работата на Олаф Шолц като канцлер на Германия, а 55% - от федералното държавно управление.

Това заяви в. " Билд ам зонтаг ", като се базира на допитване от института INSA. Проучването е извършено от 11 до 14 април измежду 1002 жители на Германия.

38% от германците са удовлетворени от работата на Шолц като канцлер. Работата на държавното управление се прави оценка като приемлива от 35% от интервюираните.

Рейтингът на Социалдемократическата партия на Германия (SPD), която е показана от Шолц, не се е трансформирал по отношение на предходната седмица и е 25%, този на блока ХДС/ХСС - 26%.

Припомняме, че по-рано тази седмица стана ясно, че назрява разединение в ръководещата коалиция в Германия поради " дефекти в водачеството на Шолц във връзка с Украйна ". Това е вътрешен раздор, който рискува да подкопае единството на Запада против Русия.

Седем седмици след началото на войната, младшите съдружни сътрудници - " Зелените " и " Свободната демократическа партия (СвДП) в обединението на Шолц са недоволни, че Берлин не отговори на молбите на Украйна да изпрати повече тежки оръжия, на фона на предизвестията от Киев, че Русия стартира огромна атака в Южна и Източна Украйна.

Берлин въпреки всичко отпусна 1 милиард евро военна помощ за Украйна.

Коалиционните сътрудници също по този начин желаеха той да направи повече за понижаване на енергийната взаимозависимост на Германия от Русия.

След трагичния политически завой при започване на рецесията, когато Шолц спря съветския план за газопровод " Северен поток-2 " дни преди съветската инвазия в Украйна и по-късно даде обещание огромен скок в разноските за защита, само че неговите съдружни сътрудници го упрекват, че се колебае.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР