49 на сто от българите смятат, че членството в ЕС

...
49 на сто от българите смятат, че членството в ЕС
Коментари Харесай

Евробарометър: 49% от българите смятат, че членството в ЕС е нещо добро

49 на 100 от българите считат, че участието в Европейски Съюз е нещо положително, а 13 на 100 се отнасят към него негативно съгласно ново изследване на " Евробарометър ", предоставено от Европейския парламент и осъществено в края на предходната година.

Спрямо предходна анкета от 2020-та година, поддръжката за Общността у нас спада със 7 на 100, а негативните настроения се усилват с 4 на 100.

Въпреки че делът на българските жители, които считат, че страната е спечелила от участието си в Европейски Съюз, остава висок - 60%, той е по-нисък от средноевропейския и понижава с 4 % по отношение на есента на 2020 година

Българските жители виждат изгодите от Европейски Съюз главно като опциите за работа, възстановяване на съдействието сред България и другите европейски страни и поддържането на мира.
Сергей Цветарски: 53% от понижението на популацията се дължи на високата смъртност
Демографските проблеми са единствено част от обяснението за понижението на популацията. Това заяви по отношение на данните от преброяването пре...
Прочети повече
Като съществени цели интервюираните сънародници слагат върховенството на закона и свободата на напредване - с идентичен резултат от 32%, а на второ и трето място се подреждат зачитането на националната еднаквост, просвета и обичаи в страните-членки и солидарността сред страните и районите в Общността.

Българите възприемат публичното здраве като главен приоритет на политиката на Европарламента с 53%, дружно с битката с бедността и общественото изключване - 51%.

Подкрепата за стопанската система и основаването на нови работни места е на трето място с дял от 48%. Едва 16% от интервюираните българи считат изменението на климата за приоритет.

Интересен е фактът, че 11 страни-членки слагат отбраната на демокрацията преди всичко, като за българите това тя идва чак на четвърто. и БНР

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР