49 лица, завърнали се от Китай и Италия, са предадени

...
49 лица, завърнали се от Китай и Италия, са предадени
Коментари Харесай

На трите ГКПП-та в Добричка област няма граничен здравен контрол

" 49 лица, завърнали се от Китай и Италия, са предадени за наблюдаване на персоналните си лекари в Добричка област ” - заяви шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Светла Ангелова.

„ Доброволната карантина – изолирането на жителя в дома му, е осъзнато и отговорно деяние. Още повече, че общността става все по-нетърпима към такива, които не съблюдават карантината ” – добави тя. Д-р Ангелова уведоми, че е подала сигнал до Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Каварна за сигнали на неспазване на карантината от групата, завърнала се от Милано, Италия, само че не пожела да посочи дали става дума за възпитаник или преподавател.

На трите гранични контролно-пропускателни пункта – Кардам, Дуранкулак и Северняк, все още не се прави граничен здравен надзор – стана ясно след съд основаването на координационен щаб към Съвета по опазване на здравето в област Добрич. В региона единствено болничното заведение в Добрич има обособено инфекциозно поделение за корона вируса, което да е изолирано.

„ Анкетните карти, които се попълнят на граничните пунктове при влизане в страната, се подават на съответните районни здравни инспекци, а ние ги предаваме на персоналните лекари ” – сподели още доктор Ангелова Тя добави, че ангажимент на лечебните заведения и персоналните лекари е да си обезпечават персонални защитни средства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР