49 лева ще ни струва постната вечеря на Бъдни вечер,

...
49 лева ще ни струва постната вечеря на Бъдни вечер,
Коментари Харесай

Поръчваме постно за Бъдни вечер от ресторант срещу 50 лева

49 лв. ще ни коства постната вечеря на Бъдни вечер, в случай че си я поръчаме подготвена от ресторант. Кръчми към този момент пуснаха в уеб страниците за групово извършване на покупки ваучери за 7-степенно меню за празника. Оказва се, че по отношение на предходната година офертата е поскъпнала тъкмо с 10 лв.. През 2021-ва същите артикули са ни коствали 39 лв.. Порциите обаче се резервират като тип и размер. Те са задоволителни да нахранят едно 4-членно семейство.

Питка

Менюто включва питка с паричка – 800 г, постен фасул в гърне – 600 г, сарми зелев лист 500 г, домашна царска туршия – 400 г, орехова разядка с чесън – 180 гр, тиквеник 400 гр и ошав – 500 година

Офертата важи за взимане от място от заведението на 24 декември, само че има опция за доставка на цена 4 лв. до адрес в границите на София, написа " Телеграф ".

Изчисления

Онлайн супермаркет пък пресметна какъв брой ще ни излезе обичайна вечеря на Бъдни вечер, в случай че сами си купим продуктите в интернет. Индикативната стойност е към 60 лв.. В тази сума се включват пакет фасул от 500 г, една зелка във вакуум, пакет ориз, 200 г сушени чушки, брашно за питка, един пакет точени кори, една тиква, ошав, подправки, 1 кг моркови, 1 л олио, орехи и бутилка българско алено вино.

От онлайн супермаркета разкриха и каква е междинната стойност на поръчката, правена от консуматори. За тази година тя възлиза на 120 лв., като включва 28 продукта. Въпреки инфлацията към този момент не се следи спад в размера на поръчките от платформата. Очаква се даже оборотите да се покачат с 40%.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР