49-годишният мъж, който почина след усложнения от грип в Русе,

...
49-годишният мъж, който почина след усложнения от грип в Русе,
Коментари Харесай

От болницата в Русе с първи подробности за починалия от грип

49-годишният мъж, който умря след затруднения от грип в Русе, е бил признат в Тубдиспансера с пневмония, а след утежняване на положението му е изместен в интензивното лечебно поделение на УМБАЛ „ Канев “. Въпреки напъните на лекарите, два дни по-късно е умрял, написа rusemedia.com.

Мъжът се е почувствал зле в края на предходната седмица. Два дни по-късно, в неделя сутринта, е постъпил в Тубдиспансера. Вечерта се е наложило по неотложност да бъде трансфериран в интензивното поделение, само че краят се е оказал съдбовен.

"Беше наведен при нас по отношение на усложнената пневмония, дихателна непълнота. Лекуван е два дни, много бързо развиване на болестта до съдбовен излаз. Става дума за двустранна полисегментна пневмония, евентуално съдбовно затруднение.

Пациентът е тестван е с бързите проби за грип, които демонстрираха грип А. Ние имаме бързи проби, за повече типизация нямаше време, тъй като доста бързо се разви болестта “, изясни доктор Ирена Панджарова от Интензивно лечебно поделение.

Тя още веднъж посъветва болните да търсят лекарска помощ, а не да се самолекуват, защото никой не може да планува затрудненията.

В болничното заведение се лекуват още двама пациенти, които са в положително положение. Една от тях към този момент е изписана. Засега това е единственият смъртен случай от грип в Русе, до момента в който в предходни години те са били повече.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР