49-годишният Гарабед Веринян, който е един от двамата обвиняеми за

...
49-годишният Гарабед Веринян, който е един от двамата обвиняеми за
Коментари Харесай

Обвиняемият за жестокото убийство на жена в Русе опита да излезе от ареста

49-годишният Гарабед Веринян, който е един от двамата обвинени за отвличането, грабежа и жестокото ликвидиране на русенката Еранухи Пехливанян, опита да излезе от ареста, оповестява БТВ.

Той изиска по-лека мярка за неотклонение – „ домакински арест “, близо пет месеца след задържането му под стража.

В съда бранителят му пледира, че обвиненият не е направил две от трите закононарушения – грабежа и убийството

Той има чисто правосъдно минало, семейство и родители, за които да се грижи и това е претекст, че няма да се укрие от правораздаването.

Прокуратурата настоя Гарабед Веринян да остане в ареста, защото събраните спомагателни доказателства не го оневиняват по повдигнатите обвинявания. Съдията почете доводите на обвиняването и отхвърли молбата на Гарабед Веринян. Защитникът му съобщи, че ще апелира пред Великотърновския апелативен съд.

От своя страна прокуратурата заяви, че до няколко месеца се чака досъдебното произвеждане против Веринян и съучастника му Михаил Михов да завърши и да бъде импортиран обвинителен акт. Все още се чакат няколко експертизи.

Еранухи Пехливанян бе убита в средата на януари, като единствено дни по-късно бяха задържани и двамата обвинени. И за трите закононарушения – похищение, обир и ликвидиране, се планува затвор, като за убийството присъдата може да бъде от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР