49-годишен мъж от доспатското село Бръщен ще бъде обявен за

...
49-годишен мъж от доспатското село Бръщен ще бъде обявен за
Коментари Харесай

Гъбар, изчезнал край Доспат, ще бъде обявен за международно издирване

49-годишен мъж от доспатското село Бръщен ще бъде разгласен за интернационално търсене, откакто четвърти ден към този момент не се прибирал. Предполага се, че е минал на територията на Гърция и се изгубил. Тъй като това е непозната територия, обаче, нито формалните управляващи, нито доброволци могат да го търсят.
Ахмед Кичуков излязъл да бере гъби в събота. Взел си единствено дъждобран, само че не и телефон и храна, тъй като считал да се върне бързо. От четири дни и три нощи обаче никой негов сътрудник не го срещал в гората.
От през вчерашния ден с полиция и поданици от селото са почнали да го търсят в българска територия на крайграничното село, само че мъжът не е открит. Брат му споделил, че счита да върви да търси гъби в гръцка територия. Съпругата на Кичуков е в стрес. Тя е болна, а преди дни погребала и умрелия си брат. " В непозната страна търсенето се прави посредством интернационално търсене. Започната е преписка с гръцките управляващи ", оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Смолян.
Близките му се забавили да подадат писмен документ с искане за търсене. След като се задвижи процедурата зависи от гръцката полиция за какъв брой време ще се провежда търсенето му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР