49-годишен мъж, болен от диабет, живее в автомобил, след като

...
49-годишен мъж, болен от диабет, живее в автомобил, след като
Коментари Харесай

Диабетик без крака живее в автомобил, след като е изгонен от общинско жилище

49-годишен мъж, болен от диабет, живее в автомобил, откакто е изпъден от общинското си жилище в София.
Евгени Илиев e диабетик и неработоспособен по болест. Обича да храни гълъбите и да взема решение кръстословици. От май месец живее на улицата, откакто общината го гони от жилището му.

От два месеца домът му е автомобил, дарен от комшия.

Преди година заболяването на Евгени прогресира и се постанова краката му да бъдат ампутирани. Не работи и разчита на инвалидната си пенсия. Половината от нея е под запор, откакто тегли заем, който не може да изплаща. И въпреки да има двама братя и сестра, до него остава само племенникът му. Той обаче също живее в колата.

От общината в "Дружба " разбираме, че не е плащал наем от 10 години и дължи съвсем 12 хиляди лв.. Също по този начин не стопанисвал дома си добре.

Въпреки това неведнъж са давали опция на Евгени да погаси отговорностите, а обществените нееднократно са му предложили помощ.

От месец май насам най-малко по един път в месеца обществени служащи са го посещавали, съобщи Диана Цацова, началник-отдел "Социална протекция " в регион "Слатина ".

"Вариантът е при негова воля да му помогнем да бъде настанен в дом. Това ще бъде най-хубавият вид за него ", добави тя.

Евгени е безапелационен, че не желае да живее в обществен дом и тук не пречи на никого. "Където и да решат да ми дадат апартамент, аз би трябвало да пълзя по стълбите до асансьора, с цел да се кача с количката ", споделя той. По думите му желае да живее в каравана.

Евгени има вяра, че положителни хора ще му оказват помощ, и се надява скоро да има каравана.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР