49-годишен криминално, съден за убийство, осем присъди за кражби и

...
49-годишен криминално, съден за убийство, осем присъди за кражби и
Коментари Харесай

Рецидивист, с присъда за убийство, е удушил жената в Славяново

49-годишен престъпно, съден за ликвидиране, осем присъди за обири и междинни телесни повреди, е килърът на 61-годишната жителка на село Славяново, оповестиха шефът на полицията в Търговище старши комисар Мариян Михайлов и ръководителят на Окръжна прокуратура в Търговище Диляна Стоянова, която е и наблюдаващ прокурор по случая.

 Задържаха удушвача на 61-годишната жена от Славяново Виж още

След като удушил жертвата си в дома ѝ, той отмъкнал близо 15 000 лв., които проиграл на хазарт.

Жената е удушена на 11 октомври сред 20 и 21 часа, а сигналът в полицията е подаден на другия ден сутринта. Убиецът е арестуван през вчерашния ден в дома си като не е оказал опозиция.  Днес на обяд му е повдигнато обвение за осъществен обир, съпроводен с ликвидиране, за да прикрие закононарушението. За това Наказателно-процесуален кодекс планува пожизнен затвор, пожизнен затвор без право на подмяна или отнемане от независимост за период от 15 до 20 години.

49-годишият мъж е живеел от известно време в селото, само че не е локален гражданин. Той е познавал жертвата си, защото дамата е имала магазин в селото. След откраднал парите, съществена част от тях ги проиграл още същата вечер и на другия ден в игрални зали на
казина Попово, Търговище, заяви прокурор Стоянова.

За предходното ликвидиране обвиненият е наказан през 1990 година, като е получил 16 години затвор.

От прокуратурата оповестиха, че не престават разпитите на мъжа, като към този момент е направил първи признания. Вече са назначени голям брой експертизи за ДНК профилиране на конфискувания биологичен материал при огледа на закононарушението и претършуване на жилището на причинителя. 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР