49.5% от българите не смятат, че управляващата коалицията ще успее

...
49.5% от българите не смятат, че управляващата коалицията ще успее
Коментари Харесай

Половината българи не смятат, че управляващите ще изгладят проблемите си

49.5% от българите не считат, че ръководещата обединението ще успее да изглади проблемите си.
Това сочат данните от социологическото изследване на " Алфа рисърч ", направено особено за предаването " Референдум " на Българска национална телевизия.

Получените данни сочат, че съвсем 60% от интервюираните дефинират отношението си към ръководещата коалиция като по-скоро отрицателно.

За 67% напрежението сред съдружните сътрудници е резултат от безпринципни сделки за постовете.

Сред симпатизантите на четирите партии най-висока оценка за обединението дават тези на " Продължаваме промяната " - 88.5%, следвани от " Демократична България ". Мненията на социалистите са изравнени. Над 58% от последователите на " ИТН " обаче показват отрицание към ръководството.

Най-много от интервюираните - 42.2% считат, че обединението ще реализира единодушие за измененията в Закона за здравето по отношение на въвеждането на нови епидемиологични ограничения. Това мнение бе доказано и от отрасловата парламентарна комисия, която през днешния ден гласоподава всички нови ограничения да се постановат само със заповед на здравното министерство или РЗИ.

Едва 20% считат, че четирите партии ще реализиран единодушие за даване на военна помощ за Украйна. Само Политическа партия и Демократична България изрично се оповестиха " за ", до момента в който водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер Корнелия Нинова съобщи, че няма да се подпише под документ за изпращане на оръжие, в случай че подобен бъде признат от Народно събрание.

Според 25.6% от българите ръководещата коалиция ще се съгласи да отпадне ветото за начало на договаряния на Северна Македония с Европейски Съюз. Днес пред Българска национална телевизия външният министър Теодора Генчовска съобщи, че България няма да отстъпи от кардиналната си позиция по този въпрос. Премиерът Кирил Петков разяснява, че " нищо няма да се прави във връзка с Северна Македония без решение на Народното събрание ".

За 32% от интервюираните партиите няма да реализират единогласие по който и да е от тези въпроси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР