486 души са диагностицирани във вчерашния ден с Covid-19 в

...
486 души са диагностицирани във вчерашния ден с Covid-19 в
Коментари Харесай

18 заразени с Covid починаха за ден в София, над 800 са в болница

486 души са диагностицирани във вчерашния ден с Covid-19 в София. В лечебните заведения в града се лекуват 819 пациенти, от които 117 са в интензивни браншове. През последните дни броят на приетите в болница се усилва, регистрира по време на комисията по опазване на здравето в Столичния общински съвет зам. кметът Дончо Барбалов, съобщи БНР.

В общински лечебни заведения се лекуват 98 души, от които 3 са в интензивни браншове. Вчера са издадени 18 смъртни акта за умряли от Covid-19.

" Предполагам, че с увеличение на броя на диагностираните болни ще се усили и броя на приетите в болница в идващите дни. Въпреки че към момента обстановката е под надзор въпреки всичко би трябвало да я следим и да работим за лечение на заболелите и за предварителна защита - знаете имунизационната ни акция върви с добър триумф ", уточни още Барбалов.

През миналия уикенд общо 1132 ваксини против COVID-19 са сложени в пунктовете, които провежда Столичната община. От тях 1081 са направени в петте кабинета, разкрити в комерсиалните центрове " Парадайс мол ", " Ринг мол ", " Сердика мол ", " България мол ", The Mall и в Културния дом в парка до езерото в ж.к. " Дружба ". Отделно 51 ваксини са поставени в ХII ДКЦ, което откри кабинет и в събота и неделя.

От началото на акцията през почивните дни в изнесените пунктове са сложени общо 21 680 ваксини .

В делничните дни жителите имат опция да се ваксинират в общинските ДКЦ-та, където са сложени общо 19 873 дози. Ще продължи да работи и пунктът в " Метростанция НДК ", където са осъществени 437 имунизации.

Медицинските екипи, които съветват жителите и слагат ваксини, са от общински лечебни заведения и ДКЦ-та и лечебни заведения. Ваксините се обезпечават от Столичната РЗИ, а организацията се прави от екипите на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " и дирекция " Здравеопазване " на Столичната община.

Продължава и самодейността на Столична община за имунизация на колективи на място . Това се прави при предварителна поръчка от предприятия и компании. На уеб страницата на Контактния център на Столична община е оповестено заявление, което шефовете на компаниите могат да попълнят, с цел да заявят, че желаят имунизационен екип да ги посети на място.

Повече информация за кабинетите за имунизация в делничните дни може да се откри.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР