485 данъкоплатци и осигурители са платили с карта задължения през

...
485 данъкоплатци и осигурители са платили с карта задължения през
Коментари Харесай

Ръст на клиентите, платили на ПОС терминал през юни, отчита НАП Монтана

485 данъкоплатци и осигурители са платили с карта отговорности през ПОС терминал в офиса на Националната организация за приходите в Монтана през юни, което е с над 1/3 повече в съпоставяне със същия месец на 2021 година Сред предпоставките за следения растеж са, че картовите преводи през ПОС терминалите на организацията освен са безвъзмездни, само че и заплащането се отразява незабавно в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това значи, че отговорностите се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа както е при обичайните банкови преводи. С банкови карти могат да се превеждат както дължимите налози и осигурителни вноски, по този начин и отговорности към други институции, събирани от приходната администрация.

Близо 2200 клиенти са посетили офиса в регионалния град през шестия месец на годината, като единствено 3 мин. е било междинното време за изчакване, а сред 7 и 8 мин. за обслужване на 1 клиент.

За 760 от тях повода е била обвързвана с изясняване на здравния статус, за 290 – с подаване на данъчни и осигурителни заявления и уведомления за трудови контракти, а за 245 – с уточняване на отговорности по информации, получени посредством електронната услуга «Справки за задължения». 125 са посетили офиса на организацията в регионалния град заради нужда от издаване на документ, 70 – поради нужда от информация, а 65 – на ПИК /персонален идентификационен код/. За 55 данъкоплатци и осигурители повода е била потвърждаване на заявки за подаване на документи по електронен път и прилагане на електронните административни услуги на приходната администрация, а за 45 – регистрация и промени в регистрацията. 9 от клиентите на Национална агенция за приходите Монтана през юни са били в неравностойно състояние.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР