484 служители на МВР са били ангажирани за опазване на

...
484 служители на МВР са били ангажирани за опазване на
Коментари Харесай

Над 480 полицаи са се грижили за реда пред МОЧА на 9 май

484 чиновници на Министерство на вътрешните работи са били ангажирани за запазване на реда и сигурността по време на неразрешеното шествие на " Безсмъртния полк " на 9 май пред МОЧА .

Това сподели служебният вътрешен министър Иван Демерджиев по време на парламентарния надзор по отношение на дейности и/или бездействия на органите на Министерство на вътрешните работи по време на неразрешеното шествие в центъра на столицата на така наречен " Безсмъртен полк " на 9 май 2023 година и по време на предшестващото го нелегално възобновяване на плочата на Монумента на окупационната алена войска (МОЧА). Питането насочи депутатът от ПП/ДБ Стоян Михалев.

С цел недопускане на нарушавания са били построени кордони от полицейски чиновници, изясни вътрешният министър, който цитира и всички получени постановления от Столична дирекция на вътрешните работи.

От Министерство на вътрешните работи не са съдействали за провеждането на мероприятието, а са обезпечили реда за отдръпването на хората от мероприятието. Вътрешното ведомство не е оставило групите да влязат в несъгласия и служителите на реда не са позволили жестоко нарушаване на публичния ред, увери Иван Демерджиев.

Той добави, че Министерство на вътрешните работи са получили уведомлението за възбрана на " Безсмъртния полк " едвам на идващия ден, а .

От парламентарната група на Българска социалистическа партия възбраната на кмета Йорданка Фандъкова е била издадена откакто самото шествие е било започналосе ядосаха на поставените въпроси от депутата от ПП/ДБ Стоян Михалев и запитаха коя е тази алена окупационна войска. Социалистите настояха да отпадне идващия въпрос на Михалев, който още веднъж касае МОЧА, само че настояването им не бе почетено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР