4800 евро за един кв. м е новият рекорд в

...
4800 евро за един кв. м е новият рекорд в
Коментари Харесай

Апартамент в Пловдив счупи рекорда с 4800 евро за квадрат

4800 евро за един кв. м е новият връх в цените на жилищата у нас. Офертата е от Пловдив, с което градът под тепетата още веднъж изпревари София в надпреварата с летящите равнища на имотните покупко-продажби. На тази цена се продават премиум жилища в сърцето на Пловдив, наоколо до радио и тв центъра, научи кореспондент на „ Марица “. „ Имаме покупко-продажби и търсене даже на тези галактически равнища. Става дума за 4800 евро/кв.м с включено Данък добавена стойност “, прецизират вложители в разкош сегмента под тепетата.   

Брокери, които следят от близко пазара, дават още една позиция по въпроса. Пикът в цените доближи 2200-2300 евро/кв. м, сподели пред „ Марица “ Христо Хаджиев, шеф на „ Ейч Ейч Пропърти ”.

Парадоксът е, че това се случва на фона на общата паника в сектора, че близо  32 000 жилища в Пловдив стоят необитаеми и тази цифра ще пораства поради продължаващото строителство. 

Припомняме, че в София офертите на пазара на парцели стигнаха рекордни равнища в края на годината - там купувачи броят по 4500 евро/кв. м, по данни на NOVA. Само за година жилищата в София са поскъпнали с 23%, а офертите са надалеч по-високи от тези при предходния пик - през 2008 година. В същото време поради инфлацията брокерите регистрират първи признаци на изстудяване и оттегляне на клиентите от пазара. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР