480 клипа за превишена скорост са направени в тунел Железница

...
480 клипа за превишена скорост са направени в тунел Железница
Коментари Харесай

Като на разходка: Пътуващи слизат от колите в тунел „Железница“. Има над 480 нарушения за 7 дни

480 клипа за превишена скорост са направени в тунел " Железница " от поставените камери за видеонаблюдение единствено в границите на седмица, откакто оборудването на автомагистрала " Струма " бе пуснато в употреба. На място пътните служители на реда са съставили четири акта за административни нарушавания, заяви говорителката на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Благоевград Йорданка Шаркова, представена от местния в. " Струма ".

Ограничението на скоростта е 80 км/ч, а за нарушителите наблюдават над 100 камери, инсталирани в 2-километровия тунел.

Има светлинна сигнализация и знаци, които би трябвало да се съблюдават от водачите. Масово обаче разпоредбите се нарушават, макар че патрул на " Пътна полиция " дежури непрестанно денем и нощта на изхода на тунела в посока Гърция. Освен че не се съблюдава скоростта, камерите засекли и фрапантни случаи, при които коли стопират вътре в тунела и пасажерите излизат на открито.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов също станал очевидец на безразсъдно държание от страна на водачи в тунел " Железница ".

" Карам си през днешния ден в тунела, а зад мен се образувала колона. Натискат клаксоните, бибиткат ми да карам по-бързо, само че аз не преставам с 80 км/ч. За страдание записите от камерите в тунела към момента не могат да се употребяват от полицията за сформиране на актове на нарушителите ", сподели Апостолов.

Най-дългият шосеен тунел у нас е оборудван с всички системи за сигурност, енергоефективно осветяване, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, умна система за ръководство на трафика, спешни SOS кабини, електронна система за надзор на достъпа и така нататък

Между тръбите има четири напречни връзки за пешеходци и още две за коли, по които ще могат да минават коли за спешна помощ, пожарни и други профилирани машини. В случай на пътен случай или затваряне на една от тръбите ще се употребяват за безвредно извеждане на пасажерите.

Изграден е и обслужващ път при южния портал на тунела откъм Симитли, площадка за хеликоптер, два моста над Суха река, подпорна стена и други


 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР