48% от руснаците искат мирни преговори с Украйна, 44% са

...
48% от руснаците искат мирни преговори с Украйна, 44% са
Коментари Харесай

Мобилизацията срина рейтинга на Путин

48% от руснаците желаят мирни договаряния с Украйна, 44% са за продължение на военните дейности

Първата готовност от 1941 година насам, която накара стотици хиляди руснаци най-сетне да осъзнаят, че са във война, и принуди над 200 000 души да избягат от Русия единствено за седмица, смъкна и рейтинга на власта.

Нивото на утвърждение на активността на съветския президент Владимир Путин през септември претърпя втория максимален спад за 23-те години, през които той е на поста - от съвсем рекордните 83% до 77%. Това сподели социологическо изследване, извършено от " Левада център " /обявена в Русия за " задграничен сътрудник " / в интервала 22-28 септември 2022 година

Повече - с 9 процентни пункта - рейтингът на Путин е падал до момента единствено един път - през лятото на 2018 година, когато президентът, обратно на обещанието си при започване на кариерата си, подвигна възрастта за пенсиониране, изяснява Moscow Times. Неодобрението на Путин се е нараснало от 15% до 21%.

Делът на жителите, които считат, че нещата в страната " вървят в вярната посока ", е паднал от 67% на 60% - също връх след пенсионната промяна. Данните демонстрират, че руснаците хвърлят виновността за протичащото се върху Кремъл. Нивото на утвърждение на губернаторите спадна напълно леко  - от 69% на 67%.

Мобилизацията предизвика митинги, които обаче към този момент наподобяват „ доста по-малки от тълпите, които чинно се насочат към клането “, отбелязва политическият анализатор Абас Галямов. Той обаче счита, че митингите в Дагестан, Якутия и други градове са единствено загрявка: множеството хора се нуждаят от време, с цел да осъзнаят какво се случва, и да вземат решение какво да вършат.

Според изследването на " Левада " дейностите на съветските въоръжени сили в Украйна се поддържат най-силно от руснаците на възраст над 55 - 81% от тях са дали отговор на този въпрос " изрично да " или " по-скоро да ". Те обаче, най-малко публично, не подлежат на готовност.Най-малко поддържат дейностите на съветската войска хората на възраст 18-24 години (51%).

Въпросът дали Русия би трябвало да продължи военните дейности разделя респондентите на две групи, като повече са искащите мир. 44% считат, че войната би трябвало да продължи, 48% са за започване на мирни договаряния. В началото на март 52% от руснаците безусновно подкрепяха войната в Украйна.

Най-големи последователи на мирните договаряния са младежите до 24 години /65%/ и хората до 40 година - 53%. Точно те би трябвало да отидат на фронта.

Анкетираните също по този начин са помолени да опишат възприятията си за украинската контраатака в региона на Харков, наборната работа и войната.

51% от интервюираните споделят, че са почувствали „ горделивост за Русия “ с експлоадирането на военните дейности през февруари, само че единствено 23% свързват тези усеща с „ частичната “ готовност.

47% споделят, че са изпитали „ безпокойствие, боязън и смут “ по отношение на позвъняването за готовност (така са реагирали болшинството от интервюираните във всички възрастови групи). Самите военни дейности в Украйна провокират сходни страсти у 31% от интервюираните.

Източник:
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР