48-годишният Светлозар Дончев самотен баща на две деца, който е

...
48-годишният Светлозар Дончев самотен баща на две деца, който е
Коментари Харесай

Тежко болен самотен баща се нуждае от средства за скъпоструващ медикамент

48-годишният Светлозар Дончев уединен татко на две деца, който е един от дребното хора с заболяването на Бюргер (Buerger`s Disease) в България и от 2019 година се бори, с цел да не бъдат ампутирани краката му. Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и непрекъсната работа, с която е издържал и изхранвал двете си деца, за които самичък се грижи.

Болестта обаче го прави неработоспособен и проблемите му стартират да се задълбочават. За страдание поддържащата и животоспасяваща терапия на Светлозар не се покрива от НЗОК и той изпада в неспособност самичък ди си купи скъпоструващите лекарства за своето лекуване, както и да закупи храна и облекла за двете си деца.

Когато всичко наподобява безнадеждно, другари на Светльо демонстрират състрадание и взаимност и провеждат няколко дарителски акции, посредством които са събрани средства за лекуването му в Турция. За лечението и рехабилитацията му, обаче в този момент са нужни още средства, с които самотният татко не разполага. Терапията на Светлозар се прави със скъпоструващия медикамент " Проставазин ", а нужните за него средства са 3000 лева

Поради болестта си сега Светлозар не е работоспособен и няма никакви приходи. Именно по тази причина приятелите му вземат решение да провеждат последна дарителска акция, посредством която да бъдат събрани нужните средства за скъпоструващия медикамент.

Приятелите на Светльо се обърнаха с молба към редакцията на Plovdiv24.bg за подпомагане и приканиха за помощ, поддръжка, взаимност и съпричастност към Светльо и двете му деца.

" Всяко направено положително се връща и дано всеки един от нас да отвори сърцето си и да направи положително, с което да помогне на Светлозар да оздравее и да се върне към естествения си живот, работата и грижата за двете си деца ", приканиха приятелите на Светльо.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар, е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Телефон за връзка със Светлозар е: 0877717471
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР