48-годишният анестезиолог д-р Омар Алън точно е карал автомобилът на

...
48-годишният анестезиолог д-р Омар Алън точно е карал автомобилът на
Коментари Харесай

Баща на пет деца изгоря като факла в колата на мечтите си

48-годишният анестезиолог доктор Омар Алън тъкмо е карал автомобилът на фантазиите си – Tesla S, когато в един миг изгубил надзор над ръководството и се блъснал в крайпътно дърво в южната част на Флорида.

Но не ударът е това, което го убива, а ''високотехнологичният дизайн'' на транспортното средство. Според юристи на фамилията на починалия технологията на автомобила, избрана от компанията за футуристична и от най-ново потомство, се е провалила точно в частта, поради която е била конструирана – да избавя човешки животи.

След удара Алън насочва ключодържателя към дръжките на вратата, които би трябвало ''да ги разпознаят'' и по този метод вратата автоматизирано да се отвори. Механизмът обаче по този начин и не проработва и мъжът бива обзет от пламъците в купето, които по-късно гълтам и цялата кола.

,,Тази покруса нямаше да се случи, в случай че от ''Тесла'' бяха поставили най-обикновени дръжки за отваряне, тъй като тогава господин Алън щеше да се измъкне жив и здрав. А тези високотехнологични нововъведения са причина и за други човешки жертви при сходни произшествия. Автомобили с такива недостатъци се оказват гибелен капан'', счита непосредствен до фамилията юрист.

Омар Алън, татко на пет деца, взима колата на фантазиите си заради една съществена причина е тя е – парадоксално – ''високата степен на сигурност и сигурност на автомобила'', твърди различен бранител на фамилията, представен от ''Вашингтон поуст''.

Той уточни, че и преди е имало ''сходни инциденти'' с колите на ''Тесла'', което съгласно него е безумно да продължава да се случва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР