48-годишна майка на две деца от Варна се нуждае от

...
48-годишна майка на две деца от Варна се нуждае от
Коментари Харесай

Майка на две деца от Варна има спешна нужда от помощ

48-годишна майка на две деца от Варна се нуждае от средства за животоспасяваща интервенция в Турция. Тя се бори с подло заболяване - рак на маточната шийка. Лекарите в Турция ѝ дават очаквания, че може да се възвърне, само че интервенцията коства 40 000 евро, които са непостижими за фамилията. 

Мария Панова чува страшната диагноза през май предходната година след рутинен профилактичен обзор.

" Лошото е, че тук в България нещата се случват доста постепенно и до момента в който ми излязат всички проучвания, трябваше да изчакам ужасно доста време “, споделя Мария Панова пред bTV.

Времето е извънредно скъпо за Мария, защото ракът е нападателен. Жената тегли заем от 40 000 лв. и стартира лъчетерапия в Турция. 

" Резултатът даде, че има малко усъвършенствания, само че януари, в този момент преди две седмици, като отидохме,  се оказа, че има метастази в белия дроб “, споделя тя. 

С помощта на близки, познати и другари, дамата съумява да събере нови 40 000 лв. и на 1 февруари още веднъж отпътува за лекуване в Турция. Ще се подложи на химиотерапия, която ще предшества тежка интервенция.

" Всъщност цели понижаване на главния израстък и да се изчистят метастазите в белия дроб. Когато това стане, са подготвени незабавно да пристъпят към интервенция и да не се губи време, тъй като туморът очевидно е нападателен и пораства “, споделя още Мария Панова. 

След заем и вложени към този момент 80 000 лв. в лекуването, нужните още 40 000 евро за самата интервенция, с която туморът би трябвало да бъде изчистен, са непостижими за фамилията.

" В България направих консултация, само че с такива разсейки лекарите просто ми предложиха палиативни грижи и опиати, които могат да ми изпишат. Аз към момента не желая да се предавам. Много е значимо да продължа да се боря, тъй като желая да съм до децата си. Просто не мога да се предам към момента. Искам да се възползвам и от последния късмет, който имам “, споделя тя.  

Двете деца на Мария мечтаят единствено за едно – майка им да се излекува и да продължи да бъде до тях.

" Просто от нея желая да може да ме види на бала ми. Просто желаеме тя да се оправи “, споделя синът ѝ Вилиан Панов. 

" Да ми помогне с учението, с кандидатстването отсега нататък “, надява се дъщерята на Мария Микаела Панова.

 

Всеки, който желае да помогне на Мария Панова, може да го направи:

Сметка в ДСК:

IBAN: BG13STSA93000029248751 - в лв.

BIC: STSABGSF

Титуляр: Мария Матева Панова

Revolut:

+359897885275

на този номер - персоналния номер на Мария, може да дарите по Revolut. 

PayPal:

по имейл: [email protected]

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР