48-годишна жена от Шумен е изнудвана за пари месеци наред

...
48-годишна жена от Шумен е изнудвана за пари месеци наред
Коментари Харесай

„Гадатели“ от сайт за астрология изнудваха жена месеци наред с видео, на което е гола

48-годишна жена от Шумен е изнудвана за пари месеци наред от „ гадатели “ , оповестиха от полицията.

Тя е подала сигнал на 9 февруари.

Случката е почнала през юни предходната година. Жената се е свързала със  уебсайт за астрология, който е предложил и гадания с карти.

След връзка с хора от уеб страницата, поискала да ѝ гадаят с карти. Цената, която оповестили от уеб страницата за услугата е била 4 000 лв..  Тя е споделила, че не разполага с такава сума.

Услужливо „ гадателите “ ѝ предложили да понижат цената на 800 лв.. Условието за „ извънредната “ цена  е било да си направи видео без облекла и да им го изпрати .

Жената се е съгласила. Веднага откакто им е изпратила видеоклипа, те са почнали да я изнудват. Поискали сумата от 10 000 лв., с цел да не разгласяват видеото в интернет.

До началото на февруари тя е превела на вноски сумата от 2 000 лв., само че заканите продължавали . По случая се води следствие.

Органите на реда припомнят на хората да не бъдат доверчиви при връзката си с непознати в интернет, да не дават персонални данни, свои фотоси и да не имат вяра на доста „ преференциални “ оферти.

През годините измамниците стават все по-ловки и хитри. Ориентират се бързо в динамичната среда и поради търсенето на избрани услуги изготвят хитри схеми за сюжети за измами. Последните измами са посредством разнообразни приложения в обществените мрежи.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР