48-годишен водач на фолксваген, потрошил 77-годишен мъж от село Беловица,

...
48-годишен водач на фолксваген, потрошил 77-годишен мъж от село Беловица,
Коментари Харесай

Пиян водач потроши тракторист на селски път

48-годишен лидер на фолксваген, потрошил 77-годишен мъж от село Беловица, откакто се блъснал в трактора му, застава пред Районен съд Пловдив на следващия ден.

В утринните часове на 7 юни 2020 в районно управление (на МВР) Хисаря е получен сигнал за зародило ПТП с материалин вреди и потърпевшо лице в правата сред селата Беловица и Любен.

Екипът, дошъл на местопроизшествиено е открил, че при придвижване по пътното платно, на прав сектор от пътя сред селата Беловица и Любен, лек автомобил Фолксваген, благосъстоятелност и ръководен от 48 годишен мъж, блъска в задната част колесен трактор Янмар, ръководен от 77 годишен лидер.

Пострадал е възрастният мъж, който превозен в УМБАЛ Св. Георги.

В лечебното заведение е признат и настанен за наблюдаване с голям брой контузии и счупени ребра, с заплаха за живота.

Виновният лидер е пробван за приложимост на алкохол, която е отчела 0.75 промила.

С.Д.Ш. от Хисаря ще дава отговор за 4 междинни телесни повреди, нанесена на Й.Д.Ц. от Беловица, която е бил с 8 счупени ребра в дясна гръдна половина и 1 в лява гръдна половина; травма на белите дробове, краткотрайна заплаха за живота; съществуване на кръв в дясна гръдна празнина, наложило оперативното й премахване и остра кръвозагуба, представляваща разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота, като действието е осъществено в пияно положение.

Освен това той ще дава отговор и по член 140 от Наказателен кодекс, че не е оказал нужната помощ на потърпевшия като се е опитал да избяга и прикрие следите си.

На 07.06.2020 година към 7:00 ч. постр.Й.Д.Ц. излязъл от вкъщи си, с цел да отиде да работи на сливовата си градина.

За задачата привел в придвижване колесен трактор марка Янмар, който в задната си част бил с прикачена фреза.

Пострадалият пътя отбил в дясната част на платното, транспортното средство останало неподвижно, готвейки се да завие наляво към черен път за градината.

В същото време подсъдимият със своя лек автомобил се движел зад транспортното средство.

Скъсявайки дистанцията, С.Д.Ш. вместо да заобиколи спрелия вдясно трактор, не реагирал навреме и се блъснал в него.

От мощния и непредвиден удар откъм гърба, потърпевшият изгубил надзор над трактора, който се преобърнал отвън платното за придвижване и се озовал на покрив в построената в профил на пътя канавка.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР