48-годишен мъж, антиваксър, отричащ дори съществуването на коронавируса SARS-CoV-2, е

...
48-годишен мъж, антиваксър, отричащ дори съществуването на коронавируса SARS-CoV-2, е
Коментари Харесай

Заклет антиваксър почина от Covid-19 в интензивното в Благоевград

48-годишен мъж, антиваксър, отричащ даже съществуването на ковид SARS-CoV-2, е умрял през днешния ден от Covid-19 в Благоевград. Това заяви шефът на РЗИ-Благоевград доктор Калоян Калоянов на съвещанието на Областния спешен щаб.

„ Той е антиваксър, изрично е отричал съществуването на болестта и се е съмнявал в успеваемостта на имунизациите. Десет дни е бил у дома в тежко положение. Не е приемал медикаменти. В последните дни е потърсил лекарска помощ. За страдание, изходът е летален. Приятелката му също е била позитивна, влезнала е в болница и го е изкарала леко ", сподели още доктор Калоянов и прикани за по-бързи темпове на имунизация, заяви БНР.

По думите му 86 061 са направените ваксини на територията на региона, с което заемаме седмо място в страната по брой ваксинирани. Като процентно съответствие - 16.5%.

"Имаме задоволително ваксини. На доста от имунизациите обаче скоро ще изтече срокът на валидност, вършат се действия и за дарения на прилежащи страни ", сподели още той.

130 са новозаразените през днешния ден в региона, най-вече са в Благоевград - 40. Заболеваемостта е 363 на 100 000 души. В болница са настанени 264 души, шестима от които са в интензивни отделения. Днес следва да бъдат открити още кревати за лекуване на Коронавирус заболели в лечебните заведения от област Благоевград.

"За момента нямаме напрежение за липса на кревати за хора, които желаят да бъдат приети в болница. Все още имаме сътрудници, които не са имунизирани, както и такива, които отхвърлят да влизат в COVID-отделенията, има и дефицит на фрагменти, което е проблем ", добави шефът на РЗИ-Благоевград.

По думите на шефа на Регионалното ръководство на образованието Ивайло Златанов в образование от разстояние са 226-ма възпитаници. Карантинираните паралелки в Пиринско са девет - четири в Сандански и пет в Благоевград. Има единични случаи на карантинирани възпитаници поради позитивен тест или поради контакт с заболели.

"Към момента се оправяме добре, реализираме надзор, всички учебни заведения съблюдават ограниченията и имат дезинфекциращи артикули ", сподели още Златанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР