48-годишен български компютърен специалист е арестуван и чака екстрадиране в

...
48-годишен български компютърен специалист е арестуван и чака екстрадиране в
Коментари Харесай

Българин с ключова роля в педофилска мрежа, заработила милиони

48-годишен български компютърен експерт е задържан и чака изгонване в Съединени американски щати след разбиването на интернационална мрежа за детска порнография с клиенти в 101 страни и доходи в размер на 9,5 млн. $, оповестиха на брифинг от Националната следствена работа.

Разследването е почнало преди 6 месеца по искане на американските управляващи. Установено е, че арестуваният е админ на уеб страницата, в който има 4,5 млн. фотоси и видеоклипове със полово наличие и присъединяване на деца сред 6 и 10 години. Ръководителят на Национална следствена служба Борислав Сарафов уточни, че множеството от жертвите са от Украйна и Молдова, само че призна, че към момента не е оценено цялото наличие и не може да се изключи и наличието на българчета.



Гнусните фрагменти били обсъждани от педофили от 101 страни, като измежду тях има и такива от България, за чието местоположение проверяващите имат данни и ще бъдат подведени под отговорност. Голяма част от галериите в уеб страницата са били с месечен абонамент от 80 $, като по този начин платформата е проработила към 9,5 млн. $ за няколко години, а админът е получил към половин милион $ от тях.

Останалите в схемата са американци, като е имало и лица, които са се занимавали с прането на парите от противозаконната активност. Престъпната група е поддържала високо равнище на нелегалност, като връзката се е случвала през споделени анонимни пощенски кутии за по-трудно следене. У нас са употребявани „ разнообразни специфични техники “, с цел да бъде открита самоличността на админа, както и с кого поддържа връзка. В понеделник белезниците са щракнали към ръцете му.

Сарафов насочи предизвестие към всички, които имат общо с този тип уеб сайтове: „ Трябва да имат поради, че правоохранителните органи следим интензивно тяхната активност. Никой не е неизвестен, даже и прикрит зад своя компютър – ние знаем името му, знаем местонахождението му. Това са закононарушения, които чисто човешкото в нас не позволява въобще, че могат да бъдат осъществени, само че има хора с извратено мислене и извратено схващане “.

Той означи, че по американското законодателство админът е заплашен от най-малко 50 година затвор за дейностите си. „ Предпочитам да го съдят там “, призна Сарафов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР