48-годишен българин с инициали П.В. е задържан за администриране на

...
48-годишен българин с инициали П.В. е задържан за администриране на
Коментари Харесай

Задържан е българин, администратор на педофилски порносайт с печалба от 9,5 млн. долара годишно |

48-годишен българин с букви П.В. е арестуван за администриране на порносайт с присъединяване деца. Предстои екстрадицията му в Съединени американски щати, където го чака присъда от най-малко 50 година затвор , съобщи директорът на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов. Операцията на службата е взаимно с департаментите на Съединени американски щати по вътрешна сигурност и по правораздаване.

От обясненията на Сарафов стана ясно, че децата, участващи допълнително от 4 млн. клипа и фотоси, са на възраст сред 6 и 10 година и са набирани главно след съдействието на родителите, които са получавали пари против това. Децата са най-вече от Молдова и Украйна и към този момент не е известно измежду тях да има българчета.

Видеоклиповете са с голи деца или облечени предизвикателно, изясни Сарафов.

П.В. е провел качването на клиповете и фотосите, както и достъпа на членове и клиенти до порносайта. Ползвателите са жители на 101 страни по света, измежду тях и българи.

Месечният абонамент е бил 80 $. Самият уебсайт е генерирал облага от 9,5 млн. $ годишно, за админа са оставали половин милион $. Над него обаче стоят ръководители американци, на които следва повдигането на обвинявания.

Разследването по случая е почнало преди към 6 месеца по искане на Съединени американски щати. Претърсени са 4 адреса в България. При локализирането на П.В. са употребявани спецсредства. Установено е, че при връзката сред ползвателите на детското порно са взети всички ограничения да не бъдат хванати. За задачата е имало обща електронна кутия за замяна на известия, само че макар ограниченията, нарушителите са били открити, сподели Сарафов.

" Ние като правораздавателни органи, следим тези хора, те не са анонимни. Нека да не бъдат спокойни. Следим всичко, знаем кои са и къде се намират ", уточни Борислав Сарафов.

Процедурата по екстрадицията на българина предвижда в 60-дневен период американската страна да даде оригиналите на документите и то да бъда прегледано от Софийския градски съд, обясни завеждащият отдел „ Международен “ във ВКП Цветомир Йосифов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР