48 години върви процесът за изграждане на Национална детска болница.

...
48 години върви процесът за изграждане на Национална детска болница.
Коментари Харесай

Д-р Влатко Глигоров: Националната детска болница ще отвори врати през 2028 г.

„ 48 години върви процесът за създаване на Национална детска болница. Последните 35 години по този въпрос не е правено нищо. Плановете са ни през август 2028 година тя да отвори порти ”. Това съобщи доктор Влатко Глигоров – шеф на Здравната капиталова компания за създаване на детска болница, по NOVA NEWS. 

По думите му той е поел уговорката този развой да се осъществя за 48 месеца. „ В момента ние не знаем тъкмо по какъв начин ще наподобява болничното заведение. Консултантите, които ни поучават - белгийско-испански консорциум, имат голям брой обекти в света, имат концепция по какъв начин тя би трябвало да наподобява ”, разясни Глигоров.

Същите специалисти преди това консултираха и екипите за детската болница в Бургас, „ Света Анастасия ”, изясни той и добави, че и тя е в градеж. Те имат опит с нашето българско законодателство. „ В момента не мога да ви отговоря на въпроса по какъв начин тъкмо ще наподобяват стаите, каква ще бъде височината, дали ще има кревати за родители, дали ще има хотели за родители ”, изясни доктор Глигоров. До 15 януари ще излезе докладът на Европейска инвестиционна банка за болничното заведение, добави д-р Глигоров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР