48 часа преди да изтече срокът за изпълнение на мандата

...
48 часа преди да изтече срокът за изпълнение на мандата
Коментари Харесай

48 часа преди връщането на мандата стана ясна управленската програма на ПП

48 часа преди да изтече срокът за осъществяване на мандата станаха ясни параметри на програмата на проектокабинета " Василев ". Ще има две цени за газ, парно и вода и безвъзмездни учебници от 1 до 12 клас.

Програмата включва още 40 законопроекта с съответни стокове. Сред целите е Планът за възобновяване и резистентност.

Програма, писана 2 дни непрекъснато и събрана в 7 страници - с това желание Асен Василев и " Продължавяме смяната " потеглят към нов кабинет.

" Съдържа над 40 законопроекта, които би трябвало да бъдат признати в идващите 6 месеца, само че действително огромна част от тях би трябвало да бъдат признати още идващите 4 месеца, в случай че желаеме България да продължи в темпа, в който сега сме застанали и милиардите евро, които би трябвало да влязат в българската стопанска система, да се усвоят. Ето за какво е толкоз значимо решението в идващите няколко дни на всеки народен представител, който би трябвало да реши - желае ли да закрие българския парламент и да направи невероятно тази стратегия да се осъществя или ще поеме държавно виновното отношение и ще застане зад развиването на България ", съобщи министър председателят в оставка Кирил Петков.

Кандидат-премиерът Асен Василев очерта две неотложни задания, заложени в управническата стратегия.

" Да се завършат структурните промени, които бяха заложени още в съдружното съглашение и второто е законът за КПКОНПИ и избирането на господин Рашков като ръководител на комисията. "

Асен Василев съобщи, че досега не е коментиран личен състав на ново държавно управление.

" В началото при приемането на мандата заявих, че в случай че нямаме 121 депутати, няма смисъл да се да показва състав на кабинет и да се гласоподава в Народно събрание. Правителство на малцинството в подобен парламент няма по какъв начин да бъде стабилно и отговорно управлеине на страната ", безапелационен е той.

От " Демократична България " дефинираха програмата на кабинета " Василев " като добра и фокусирана.

" Само идващите месеци можем да осигурим оптимално потребление на средствата от Плана за възобновяване, действително имаме опция да решим казуса с Шенген, който имаме, само че това е политическият прозорец за няколко месеца. Можем да създадем крачка към еврозоната, което също в политическия прозорец е в идващите месеци. Това, което виждаме като очертание на програмата, е извънредно положително, фокусирано. Никога не сме имали искания за постове ", съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

Българска социалистическа партия имат някои забележки по програмата. Затова отидоха на нова среща с " Продължаваме промяната ".

" Много добра основа за стратегия. Имаме някои спомагателни оферти. Държим на да влезе в програмата безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години. Радваме се, да вземем за пример, че е признато нашето предложение за безвъзмездни учебници на деца от 1 до 12 клас. Не е отразено от първичния ни диалог въвеждането на патентен налог за микро- и дребни предприятия ", изясни Корнелия Нинова.

Разговорите за министерски постове стартират на следващия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР