48.2% от анкетираните по-скоро имат доверие на президента Румен Радев,

...
48.2% от анкетираните по-скоро имат доверие на президента Румен Радев,
Коментари Харесай

Радев с 48.2% доверие, но над 40% не смятат, че Гълъб Донев се справя

48.2% от интервюираните по-скоро имат доверие на президента Румен Радев, до момента в който 43.1% по-скоро нямат доверие на президента. 43.2% имат вяра на вицепрезидента Илияна Йотова, против 45.2%, които й нямат доверие.

Данните на Центъра за разбори и маркетинг показа неговият шеф Юлий Павлов на конференция в Българска телеграфна агенция. Проучването обгръща интервала 15-19 септември 2022 година и направено измежду 1 011 пълнолетни жители.

Анализът обгръща и оценката на работата на служебното държавно управление. По-голяма част от запитаните - 40.4% считат, че служебното държавно управление на Гълъб Донев не се оправя с ръководството на страната, до момента в който 24.5% считат, че се оправя сполучливо.

На някогашния министър председател и сегашен водач на " Продължаваме промяната " Кирил Петков " имат вяра едвам 22.8% от запитаните, до момента в който 69.1% му нямат имат никакво доверие. На главния конкурент на Петков - водачът на ГЕРБ Бойко Борисов имат вяра 22.4%, до момента в който близо 70% не му имат вяра.

На Асен Василев имат вяра по-малко - 19.3% от хората, до момента в който близо 71% не му гласоподават доверие.

Спад има и при другите политически водачи. На някогашния длъжностен министър председател и сегашен водач на " Български напредък " имат вяра 19.3%, до момента в който близо 60% не му имат вяра. На Корнелия Нинова се доверяват 17.5% от интервюираните, до момента в който близо 75% са на противоположното мнение.
 47% ще гласоподават, 21.7% отхвърлят да идат до урните
47% ще гласоподават, 21.7% отхвърлят да идат до урните

Три партии се чака да имат блокиращо болшинство

На Христо Иванов имат вяра 15.9%, до момента в който 72.2% не му имат вяра.

Костадин Костадинов се радва на доверието на едвам 13.2% от хората, до момента в който 78.3% не му имат вяра.

На водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов имат вяра 11.7% от запитаните, до момента в който 68.5% не му имат вяра.

На минимум доверие съгласно разбора, се радва водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ с едвам 7.8%, до момента в който недоверието към него е съвсем 90%. На въпрос кой, съгласно вас, е най-сериозният проблем пред страната сега, огромна част от запитаните (47.3%) считат, че това са високите цени и инфлацията, на второ място се подреждат безработицата и ниските приходи (13.7%) и енергийната и газовата рецесия е на трето място с 9.5%.

Проучването на Центъра за разбори и маркетинг дава информация и рецесията с доставките на газ. На въпрос, откакто Русия спря доставките на газ по " Северен поток ", смятате ли, че все пак България може да получава газ от " Газпром ", 34.8% считат, че по-скоро няма да получим газ от съветската компания. 32.7% обаче са на противоположното мнение и считат, че въпреки всичко " Газпром " ще ни даде газ, до момента в който 32.5% не могат да преценяват.

39.1% от запитаните считат, че, спазвайки глобите на Европейски Съюз, България би трябвало да поддържа връзки с непосредствен комшия в района, в това число с Русия, 26.3% са на мнение, че България би трябвало да се държи допустимо най-голяма отдалеченост , 19.7% заявяват, че България би трябвало да се разгласи срещу глобите против Русия и 14.9% не могат да преценяват какви да бъдат връзките сред България и Русия.
анкета
Какво очаквате от акцията?
Решения за по-добър живот в България Заявки за превъзмогване на политическата рецесия Позициониране на геополитическата карта Обвинения и компромати Не чувам, знам за кого ще гласоподавам Не чакам и не гласоподавам
Решения за по-добър живот в България

Заявки за превъзмогване на политическата рецесия

Позициониране на геополитическата карта

Обвинения и компромати

Не чувам, знам за кого ще гласоподавам

Не чакам и не гласоподавам
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР