48 000 евро задържаха митнически служители на пункт Калотина при

...
48 000 евро задържаха митнически служители на пункт Калотина при
Коментари Харесай

На Калотина задържаха жена, укрила в тялото си 48 000 евро

48 000 евро задържаха митнически чиновници на пункт Калотина при инспекция на холандски лек автомобил, пътуващ за Турция.
 
През нощта на 27 юли на входящо трасе идва лек автомобил с холандска регистрация, в който пътува семейство - съпрузи и двете им малолетни деца, оповестява Агенция " Митници ".
 
При осъществен персонален обзор на 36-годишната пътничка в двете чашки на сутиена й са открити по една пачка с банкноти от по 500, 200 и 100 евро. Митническата служителка, която направила инспекцията, открила, че към ханша на дамата, под клина й, също е омотана текстилна чанта, в която били укрити още два хартиени плика с по 5000 евро всеки.
 
Общата открита сума по тялото на дамата възлиза на 48 000 евро. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Митница Столична и под надзора на Районна прокуратура-Сливница, което е завършило със съглашение и валутата е отнета в интерес на страната.
 
На Калотина това е трети огромен случай за месец юли на арестувана валута, като общата левова равноценност от трите арестувания възлиза на над 380 000 лв.. За първите шест месеца на 2018 година на този и други пунктове митническите чиновници са задържали валута за над 1,5 млн. лв..
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР