4744 лева. Толкова е получил за месец септември т.г. като

...
4744 лева. Толкова е получил за месец септември т.г. като
Коментари Харесай

Шефът на Градски транспорт във Варна показа заплатата си за септември

4744 лв.. Толкова е получил за месец септември т.г. като заплата изпълнителният шеф на " Градски превоз “ ЕАД – Варна, Николай Антонов. Той персонално си сподели фиша, като задачата бе да потвърди, не не се подписва под някакви колосални суми, даже по-високи от ръководителя на Общинския съвет във Варна, съобщи Фокус.

Буди много забавен въпрос, по какъв начин на фона на нарастване на заплати у нас, неговата спада. Преди няколко седмици на съвещание на Постоянната комисия " Собственост и стопанство “ към локалния парламент в морския град бяха признати годишните финансови доклади на общинските търговски сдружения. Така стана ясно, че 76 000 лв. е била годишната заплата за 2023 година на изпълнителния шеф на " Градски превоз “ Николай Антонов, което прави към 6300 лв. на месец.

Трудовите хонорари излязоха още веднъж в общественото пространство, откакто общинската администрация изиска и одиторска компания влезе транспортния транспортьор във Варна.

Така през вчерашния ден стана ясно, че в края на тази година отговорностите на " Градски превоз “ ЕАД във Варна ще са 5 милиона лв..

От сдружението обясниха, че вършат всичко допустимо за решаването на казуса.

На месечна база издръжката на сдружението е в размер на 4 300 000 лв.. В него работят 700 чиновници. Само водачите по щат би трябвало да са 401, само че сега са 359 души.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР