472 евродепутати гласуваха за това Путин и Лукашенко да се

...
472 евродепутати гласуваха за това Путин и Лукашенко да се
Коментари Харесай

ЕП реши: Международен трибунал за Путин и Лукашенко

472 евродепутати гласоподаваха " за " това Путин и Лукашенко да се изправят на интернационален арбитражен съд поради войната в Украйна. Против предлагането се обявиха 19 депутати на Екологичен потенциал, а 33 се въздържаха.

Евродепутатите декларират, че жестокостите, осъществени от съветските сили в Буча, Ирпин и доста други украински градове, разкриват жестокостта на войната и акцентират смисъла на съгласуваните интернационалните дейности за заблуждение под отговорност на отговорните съгласно интернационалното право. Те упорстват Европейски Съюз, в тясно съдействие с Украйна и интернационалната общественост, да се застъпи за създаване на специфичен интернационален арбитражен съд, който да преследва закононарушенията на политическото и военното управление на Русия и нейните съдружници. Според тях подготвителната работа по този арбитражен съд би трябвало да стартира неотложно, осведоми Българска телеграфна агенция.

Екологичен потенциал гласоподава и апел за налагане на европейски наказания против всички, виновни за нарушение на правата на индивида в Иран, както и Корпусът на гвардейците на Ислямската гражданска война и силите " Басидж " и " Кудс " да бъдат включени в европейския лист с терористични организации. Според евродепутатите глобите са нужни и поради оказваната от Техеран помощ на Москва във войната в Украйна.

Предлага се да бъдат санкционирани всички ирански физически и юридически лица, виновни за нарушавания на правата на индивида, както и членовете на техните фамилии, в това число висшият водач Аятолах Али Хаменей, президентът Ебрахим Раиси, основният прокурор Мохамед Джафар Монтазери и всички фондации, свързани с Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война.

Евродепутатите показват дълбока угриженост от репресиите против иранската диаспора в Европейски Съюз, осъществявани от управляващите в Техеран, които включват шпионаж и убийства.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР