471 палестинци са били убити и повече от 314 -

...
471 палестинци са били убити и повече от 314 -
Коментари Харесай

Светът осъди ракетния удар над болницата в Газа ОБЗОР

471 палестинци са били убити и повече от 314 - ранени при снощния ракетен удар против болничното заведение " Ал Ахли Ал Араби " в Газа, заяви здравното министерство на следения от " Хамас " анклав.

Палестински публични представители настояват, че вчерашната детонация в болничното заведение се дължи на израелски въздушен удар и я нарекоха " израелско кръвопролитие ".

Израел обаче съобщи, че тя е била провокирана от несполучливо изстрелване на ракета от страна на " Ислямски джихад ". Палестинската формация отхвърли да е виновна.

Общият брой на палестинците, убити при израелски въздушни удари в Газа от 7 октомври до момента, е достигнал минимум 3478, сподели още здравното министерство в анклава, а 12 000 души са били ранени.

Какво се случи през последните 24 часа

Първите известия за обстрел над болничното заведение в " Ал Ахли Ал Араби " се появяват малко след 20 часа българско време във вторник. " Хамас " неотложно упреква Израел.

Линейки и частни коли стартират да трансферират потърпевши и пациенти от разрушеното лечебно заведение до основната болница в град Газа. Там към този момент е било претъпкано с ранени от предишни въздушни набези, съобщи нейният шеф Мохамед Абу Селмия, представен от " Ал Джазира ".

Израел твърди, че " Ислямски джихад " е виновен за смъртоносната офанзива против болничното заведение в Газа

Жертвите са пристигнали с ужасяващи пострадвания, добавя представителят на палестинското министерство на опазването на здравето в Газа Ашраф ал-Кидра. " Някои от жертвите бяха обезглавени или с изчезнали крака ", споделя още той.
Лекарите в претрупаната болница са били принудени да оперират по земята и без анестезия, твърди лекарят на болничното заведение.

Израелските военни от своя страна упрекнаха палестинската формация " Ислямски джихад " за гърмежа в болничното заведение " Ахли Араб ".

Представител на армията разгласи, че залп от ракети са били изстреляни от Хамас към Израел в 18:15 локално време във вторник - преди детонацията в болничното заведение. След това, в 18:59 " Палестински Ислямски джихад " е изстрелял бараж от към 10 ракети от близкото гробище.

Стотици починали и ранени при въздушен удар по болница в Газа, проехтяха взаимни обвинявания (ВИДЕО)

На този декор в Израел дойде президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който също удостовери, че Израел не носи отговорност за удара над болничното заведение.

Американският държавен глава съобщи, че визитата му има за цел " да покаже ясно на чия страна са Съединени американски щати ". Също по този начин Байдън увери министър председателят Нетаняху, че страната му ще направи всичко по силите си, с цел да поддържа Израел.

Байдън сподели, че " Хамас " е по-лош от ИДИЛ, поради убийствата на израелски цивилни при изненадващата офанзива, която президентът характеризира като " кръвопролитие ". Бенямин Нетаняху благодари на Съединени американски щати за " тяхната поддръжка и непоколебимия и ангажимент да даде съоръжение и оръжия, от които се нуждаят, с цел да се защитят ", като добави, че това е първото посещаване от американски президент по време на война в Израел.

Много международни водачи осъдиха следващия тежък удар в Газа. В Европа все по-ясно изразени стават антисемитските прояви. В Берлин синагога бе обстрелвана с коктейли " Молотов ", а в Италия 900 деца бяха евакуирани след сигнал за бомба в еврейско учебно заведение в Рим.

Осем летища във Франция бяха евакуирани поради бомбени закани.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР