47% от хотелите у нас казват, че ще намалят цените

...
47% от хотелите у нас казват, че ще намалят цените
Коментари Харесай

Битка за клиенти: 47% от хотелите у нас ще намалят цените за лятото

47% от хотелите у нас споделят, че ще понижат цените за летния сезон. Има жестока конкурентна битка. Туризмът ни стои устойчиво, само че ще забележим разнообразни маркетингови тактики и трикове. Към момента има ограничавания за груповите пътувания, само че не и за самостоятелните. 14% от местата регистрират същите визити по отношение на предходната година. Това съобщи в ефира на bTV Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.

„ Днес в страната работят 5860 хотела. Инфраструктурата не е отнесена от цунами, имаме непокътната база и личен състав. Кафемашините са на същото място. Българите записват към 20 млн. пъувания годишно. Хората желаят да пътуват и ще продължат да го вършат “, акцентира Драганов.

По думите му всеки хотел би трябвало прецизно да опише своите политики – какво предлага и за кого, посочвайки че хотелът не носи отговорност за инфектирани с ковид. И даде като образец Австрия, където жители съдят хотели за това, че са позволили някой да се болести с COVID-19.

Според него туристическите ваучери, които ръководещите оферират, не работят в оферти тип, защото няма кой да ги издава, раздава и може да има спекулации. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР