47 наши сънародници, които се оказаха блокирани в Мароко заради

...
47 наши сънародници, които се оказаха блокирани в Мароко заради
Коментари Харесай

Връщат 47 българи от Мароко със съдействието на МВнР

47 наши сънародници, които се оказаха блокирани в Мароко поради ограниченията, подхванати от локалните управляващи по отношение на разпространяването на ковид, излетяха довечера с полет от Казабланка за Истанбул.

Извозването им стана допустимо с помощта на напъните на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, която през днешния ден беседва по телефона с сътрудниците си от Турция и Мароко – Мевлют Чавушоглу и Насер Бурита. Очаква се самолетът на „ Търкиш еъруейс “ да кацне в Истанбул към 4 ч сутринта на 18 март.

Блокирана в Мароко българка: Когато европеец влезе в магазина, мароканците излизат

На летището българските жители ще бъдат посрещнати от представител на Генералното ни консулство в Истанбул, след което ще бъдат извозени до границата ни с рейс.

Министерство на външните работи пробва да прибере десетки блокирани българи в Мароко и Манила

Генералното ни консулство в Одрин е осведомено за маршрута на прибиране на сънародниците и ще окаже подпомагане при прекосяването им през турско-българската граница. На територията на България те ще бъдат поети от рейс, нает от туроператора, провел пътуването им в Мароко.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР