47 метростанции са оборудвани вече със стойки за велосипеди, което

...
47 метростанции са оборудвани вече със стойки за велосипеди, което
Коментари Харесай

Над 500 велосипедисти могат да паркират вече на метростанциите

47 метростанции са оборудвани към този момент със стойки за колела, което ще даде опция на 545 велосипедисти по едно и също време да се възползват от тях. На процедура към този момент всички метростанции имат такива, с изключение на " Софийска Света гора " и " Летище София ".

Рамките са направени от алуминий - непоказен, елементарен за поддръжка и резистентен материал, а формата им следва контура на велосипед и по този начин дава опция всичките елементи на велосипеда да бъдат закрепени. Рамките са и сигурни, тъй че да се понижат опциите за обири.

Общинският консултант и създател на " Спаси София " Борис Бонев, който взе присъединяване в откриването на плана съобщи, че това ще разреши на доста колоездачи да се придвижват до метрото със своето колело. Той прикани софиянци да употребяват своите колела.



Освен от екологична позиция, това ще има позитивно влияние и за подземния превоз. Целта е да мотивираме хората да употребяват своите колела и по-късно метрото като форма за напредване, като опция с напредването с автомобил, съобщи Бонев.

Стойността на инвестицията за тези 550 паркоместа за колела е същата, колкото коства едно паркомясто за автомобил в новия етажен паркинг, който ще се строи при пазар " Ситняково ".

Един автомобил против 550 колела на една и съща цена. За това когато приказваме за стеснен финансов запас е значимо да се влагат пари там, където ще има максимален смисъл, бе безапелационен той.

Според Бонев планът би трябвало да бъде и надграден и да се основат безвредни алеи за велосипедисти, които да водят до метростанциите.

Въпреки че Бонев успокои колоездачите, като сподели, че има камери на всяка станция и местата за рампите да са особено избирани да са в обсега на камерите, даде и съвет въпреки всичко те да употребяват хубави вериги. Досега е имало три опита за обири на колела, които са били разкрити. Около 11 хиляди души се придвижват с колела в София.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР