47 градуса по Целзий в Атина днес. Гърция е в

...
47 градуса по Целзий в Атина днес. Гърция е в
Коментари Харесай

Опасни жеги в Гърция: Термометрите скочиха до 47 градуса

47 градуса по Целзий в Атина през днешния ден. Гърция е в интервал на рискови температури от няколко дни - чака се в средата на седмицата да бъде най-горещо.

Властите задействаха проект за изключителни обстановки, също така на атиняни се предлага да плажуват гратис, а работещите да почиват сред 12 и 16 часа в най-топлите дни. Предупреждения има и към туристите.

Според синоптиците това е най-горещият интервал от 40 години.

" Тази гореща вълна се дефинира като рискова, тъй като ще продължи доста дълго ", съобщи Теодорос Колидас, метеорологична работа на Гърция.

В идните дни температурите в страната ще надвишат 44 градуса. Местни хора и туристи търсят избавление от жегата в морето и няколко дни плажовете ще са безвъзмездни.

В същото време има предизвестия за риска от излагане на слънце. Гражданска отбрана оповестява ограничения за държание в изключителната обстановка.

" Умоляваме жителите да употребяват грижливо водата и електричеството. Трябва да покажем отговорност, с цел да няма прекъсване на тока ", добави Михалис Хризохоидис, министър за гражданска отбрана.

Работодателите са длъжни да обезпечават подобаваща температура на работното място. Министерството на труда провежда инспекции и при нарушавания се постановат санкции.

Много компании с активност навън в тези дни освобождават хората си от работа. Гърците са привикнали на горещини, само че рисковите температури карат мнозина да се замислят.

Движението на камиони в обедните часове се лимитира. Поради заплаха от пожари, паленето на огън измежду природата е строго неразрешено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР