47-годишният мъж, който вчера се заби в саксиите на паркинга

...
47-годишният мъж, който вчера се заби в саксиите на паркинга
Коментари Харесай

Мъжът, който се заби в сакциите пред КАТ - рекордьор с 63 акта , без книжка и дрогиран

47-годишният мъж, който през вчерашния ден се заби в саксиите на паркинга при КАТ, при опит да избяга от полицейска инспекция, е същински рецидивист. Той е натрупал 63 акта със съответните наказателни постановления и още 25 фиша за превишена скорост.
Прочетете още
" Това е очевиден случай. Инцидентът е станал през вчерашния ден към 15 часа. Извършителят е дошъл в КАТ, с цел да възвърне регистрацията на автомобила си. Служителят на гишето вижда, че се държи несъответстващо. Правят инспекция, откриват, че книжксата му е отнета и предизвестяват сътрудниците си, които са дежурни. След като напуща администрацията на КАТ, мъжът се качва в автомобила си тойота. Униформени чиновници му желаят документите. Той им декларира, че не желае да взе участие в инспекцията, натиска газта и се пробва да избяга. Той обикаля с колата си по паркинга, карайки с висока скорост и застрашавайки живота на жителите, които чакат там, а по-късно се пробва да напусне региона. Полицаите обаче към този момент са блокирали изхода и той се пробва да излезе през бетонните саксии. След това се заключва в тойотата и стартира да заплашва, че ще си постави завършек на живота. Един от чиновниците чупи стъклото и го вади от колата. Мъжът е арестуван за 24 часа, следва прокуратурата да го остави в ареста за още 72 ", съобщи представителят на Районна прокуратура Атанас Илиев.



След като е задържан, са му направени проби за алкохол и опиати. Тестът за алкохол е негативен, а този за опиати е реагирал на амфетамин. Мъжът е изискал да му бъде направена кръвна проба, дал е и урина.

" Изразявам признателност на сътрудниците от Пътна полиция, които са съумели да задъражат нарушителя и са съумели да предотвратят възможни жертви и материални вреди " съобщи Илиев.

Той добави, че въпросният мъж е сложил връх по най- бърза регистрация и деригистрация в историята на КАТ. Номерата на автомобила му са били свалени през февруали, когато той е хванат да кара пийнал. В деня, в който наказването изтича, той отива в КАТ, с цел да записва автомобила. След вчерашният екшън обаче номерата му още веднъж са свалени.

Мъжът е залавят два пъти да кара под влияние на алкохол- през 2018 и 2022 година. Той е наказан условно и е с отнета брошура.

" На всички, които идват за регистрация в КАТ, се вършат инспекции за невръчени електронни фишове. Колегата, който е записал колата, му е направило усещане, че мъжът е с отнета брошура. Той подава сигнал на сътрудниците и те провеждат инспекция на изхода. Нашите подхващат всички дейности да бъде арестуван. Решението на сътрудника да счупи стъклото е вярно. Имало е риск за хората, които са били на територията на паркинга на КАТ. Там е имало 50-60 души. Полицаите са предизвестили хората и с помощта на това, че изходът е бил затапен, нарушителят е спрял в саксиите " разяснява началникът на Пътна полиция Йордан Милушев.



Мъжът е имал актове и фишове в цялата страна. Предстои да му бъдат повдигнати още три обвинявания за безчинство с особена смелост, за несъблюдение на полицейско предписание. Наред с присъдата, която ще получи, той ще би трябвало да излежи и остатъка от предходното си наказване.

Началникът на Охранителна полиция Костадин Костов съобщи, че поради зачестилите случаи на водачи, които карат под въздействието на опиати и несъответстващото им държание на пътя, стартира образование на целия състав. Всички чиновници с оперативни фунции от идната седмица поетапно ще се включат в тези образования, на които ще им бъде разяснено по какъв начин да реагират в сходни обстановки, а също по този начин ще имат теоретична и практическа подготовка за приложимост на физическа мощ, помощни средства и ленти с шипове на пътя.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР