47-годишен мъж ще бъде съден по обвинителен акт на Районна

...
47-годишен мъж ще бъде съден по обвинителен акт на Районна
Коментари Харесай

Съдят варненец - муле в телефонни измами

47-годишен мъж ще бъде съден по обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна за присъединяване му две измами, при които на възрастни дами са нанесени имотни вреди след въвеждане в подвеждане. Д.К беше предаден на съд за това, че в съучастничество като помощник, подкрепил неустановено по делото лице (действало като извършител), за да набави за себе си и за съучастника си имотна полза, съзнателно улеснил осъществяването на машинация – закононарушение по чл.209, алинея 1, по отношение на член 20, алинея 4, по отношение на алинея 1, по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс. Мъжът е изиграл ролята на " муле “ в лъжливата скица, осведомиха от пресслужбата на Алелативната прокуратура във Варна.

Д.К. бил арестуван на 16 март 2023 година, откакто била открита неговата съпричастност към осъществена в същия ден телефонна машинация. Установено било, че той взел пари, хвърлени през терасата от стара жена, като сумата трябвало да бъде занесена в Румъния. Деянието останало незавършено и парите били открити и конфискувани от мъжа при ареста му. Сумата възлизала на 10 831,72 лв., като с изключение на нея имало и златни украшения, които дамата хвърлила.

В хода на следствието на случая станало ясно, че 47-годишният обвинен взел участие със същата задача в друга машинация, осъществена на 14 март 2023 година. Тогава мъжът занесъл и оставил в Румъния сума в размер към 7900 лв., които взел персонално от стара жена. Д.К. се срещнал с нея и без да знае съответния мотив за предаването на парите, ги взел и извършил ангажимента, която имал с неустановения си съизвършител.

И в двата случая пострадали били възрастни дами – на 75 година и на 76 година Те били въведени в подвеждане при диалог по телефона с чужд мъж, че оказват помощ на органите на Министерство на вътрешните работи за залавянето на телефонни измамници. Жените повярвали, че като се включат в схемата и предадат спестяванията си, ще дадат опция на служители на реда да заловят измамниците.

Обвиняемият не е прочут на органите на реда и досега не е бил осъждан. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане в Районния съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване " отнемане от независимост “ от 1 до 6 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР