47-годишен мъж е задържан за срок до 72 часа с

...
47-годишен мъж е задържан за срок до 72 часа с
Коментари Харесай

47-годишен мъж от Варна е задържан във връзка с разследване на две измами

47-годишен мъж е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор по отношение на две измами, при които на възрастни дами от Варна са нанесени имотни вреди след въвеждане в подвеждане. Д.К е притеглен към наказателна отговорност като помощник за закононарушение – по член 209, алинея 1, по отношение на член 20, алинея 4, по отношение на алинея 1, по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс. Мъжът е изиграл ролята на „ муле “ в лъжливата скица.

Задържан е на 16 март 2023 година, откакто е открита неговата съпричастност към осъществена в същия ден телефонна машинация. Установено било, че Д.К. е взел пари, хвърлени през терасата от стара жена, като сумата е трябвало да бъде занесена в Румъния. В него са открити и конфискувани към 10 000 лв. и златни украшения.

В хода на следствието е станало ясно, че 47-годишният обвинен е взел участие със същата задача в друга машинация, осъществена на 14 март. Тогава мъжът е занесъл и оставил в Румъния сума в размер към 7000 лв..

И в двата случая пострадали са възрастни дами – на 75 година и на 76 година Те били въведени в подвеждане при диалог по телефона с чужд мъж, че оказват помощ на органите на Министерство на вътрешните работи за залавянето на телефонни измамници. Жените повярвали, че като се включат в схемата и предадат спестяванията си, ще дадат опция на служители на реда да заловят измамниците.

Работата по двата случая продължава под управлението и надзора на Районна прокуратура - Варна. Предприети са голям брой дейности за определяне на други участници в лъжливата скица. По отношение на Д.К. ще бъде импортирано искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража, по отношение на него.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР