47 душиса обвинени в източване на 250 милиона долара от

...
47 душиса обвинени в източване на 250 милиона долара от
Коментари Харесай

47 обвинени в източване на 250 милиона долара, предназначени за деца в нужда

47 душиса упрекнати в източване на 250 милиона $ от стратегия за подкрепяне на пандемията от ковид, предопределена да обезпечи храна за деца, оповестиха федералните управляващи в Съединени американски щати, представени отusatoday.com.

Това е най-голямата скица за машинация, обвързвана с пандемията.

„ Поздравявам работата на квалифицираните следователи и прокурори, които разкриха лъжите, измамите и планините от подправена документи, с цел да извадят този комплициран случай на ярко “, сподели Лугер.

Главният прокурор Мерик Гарланд разказа федералното деяние като най-мащабния случай на машинация, произлизащ от огромните старания на държавното управление за подкрепяне на пандемията.

Директорът на ФБР Кристофър Рей сподели, че обвиняванията съставляват „ нечутлив скрит план “, воден от обвинени, които „ поставиха доста старания “, с цел да отклонят четвърт милиард $, с цел да се обогатят.

Федералните прокурори споделиха, че интервенцията се допуска, че е била следена от Ейми Бок, създател и изпълнителен шеф на локалната организация с нестопанска цел, чиито изплащания на федерална помощ фрапантно са се нараснали от 3,4 милиона $ през 2019 година до близо 200 милиона $ през 2021 година

Организацията, съгласно правосъдните регистри, " с машинация твърди, че дава храна на хиляди деца дневно единствено в границите на дни или седмици след основаването си. "

„ Обвиняемите сътвориха десетки фиктивни компании, с цел да се запишат в програмата и с цел да получават и изпират приходите от тяхната лъжлива скица “, споделиха прокурорите.

„ Когато чиновниците на MDE притиснаха Ейми Бок за обяснение, тяобвини MDE в дискриминация и в нарушаване на Закона за правата на индивида ", споделиха прокурорите.

" Вместо да нахранят бъдещето, те избраха да крадат от него ",каза Джъстин Кембъл, специфичен сътрудник, отговарящ за отдела за престъпни следствия на Службата за вътрешни доходи в Чикаго.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР