47 бебета във Велико Търново са родени през последните шест

...
47 бебета във Велико Търново са родени през последните шест
Коментари Харесай

Ангелска ЧУДОтворителница“ - благотворителен коледен щанд на Искам бебе

47 бебета във Велико Търново са родени през последните шест години с финансовата помощ на общинската стратегия „ Ин витро “. “Ангелска ЧУДОтворителница “ и тази година е на Коледния базар във великотърновския парк „ Марно поле “. Благотворителният щанд на фондация „ Искам бебе “ предлага ръчно направени коледни дарове, аксесоари и сувенири, дарени от доброволци, с цел да бъдат продадени с една идея – да се родят още мечтани български бебета. Вероника Михайлова е координатор за Великотърновска област на фондация „ Искам бебе “. Тя е една от щастливите дами, родила детето си преди 4 години:

Хората постоянно би трябвало да се поддържат. Фондация „ Искам бебе “ провежда групи за психическа взаимопомощ. Аз съм предходна през една такава група през 2012 година и самоуверено мога да настоявам, че нещата са извънредно свързани. В доста случаи хората се тормозят, че проблемите им са чисто физиологични, а се оказва, че по-голямата част от казуса е чисто психически. От 2012 година, когато аз бях в тази група, от 12 девойки 10 станахме майки. Миналата година завърши втората група в Търново, две девойки имаме с близнаци. Сега сме в подготовка за трета група при започване на 2018 година.

Двойките с репродуктивни проблеми би трябвало да се борят, само че и намерено да приказват за казуса си, тъй като това е част от решението, уверена е от личния си опит великотърновката Мирена Русева .

Всеки вероятен метод една жена да стане майка би трябвало да бъде подсилен, безапелационна е Вероника Михайлова от фондация „ Искам бебе “:

Имаше законодателни начинания преди години за легализиране на сурогатното майчинство в България, само че не се случи. Все още не. Трябва ли още веднъж да бъде повдигната тематиката? Би било добре. По-скоро в този момент се третира въпросът за донорското зачеване и се вършат промени в тази тенденция, тъй като по в този момент настоящия закон дамите, които могат да бъдат донори на яйцеклетки, би трябвало да са навършили 34 години и да имат най-малко едно живородено дете. Сега се плануват промени с увеличение на една година за дамата, т.е. да е навършила 35 години. Да се даде късмет на искащи майки да дарят своя яйцеклетка и да ощастливят друга жена.

Пожеланията ви за Коледа? Деца! Аз го изпитвам към този момент четвърта година и е прелестно да видиш и да стъпваш по разпилени детски играчки. Здраве и деца!

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР