463% е данъчно натоварване на хората с по-ниски доходи след

...
463% е данъчно натоварване на хората с по-ниски доходи след
Коментари Харесай

Повече пари във всеки джоб и в бюджета с отмяна на плоския данък изчисляват от Солидарна България“

463% е данъчно натоварване на хората с по-ниски приходи след унищожаване на необлагаемия най-малко и въвеждането на плоския налог .

Данните показа Ваня Григорова , ръководител на Сдружение " Солидарна България " и стопански консултант в КТ " Подкрепа " на конференция, отдадена на въвеждането на плоския налог преди 10 години.

Синдикалната организация предлага заслужено данъчно облагане на приходите от труд с въвеждане на необлагаем най-малко , унищожаване на оптималния застрахователен приход, добавка " Солидарност " със скромна напредничавост от 20% налог върху приходите над 5 000 лева и 12% корпоративен налог.

По думите й една такава данъчна политика ще облекчи 96% от работещите български жители , а 710 млн. лева ще са спомагателните доходи за бюджета. 57% от общо нужните средства за въвеждане на необлагаем най-малко.

Ако ограниченията, препоръчани от КТ " Подкрепа " бъдат признати, то това ще остави в джоба на жителите 48 лева повече към минималната работна заплата , 56 лева повече към междинната работна заплата и 56 лева повече за чиновник с 3 000 лева заплата.

 КТ Подкрепа: Плоският налог крепи олигархията и краде от българите
КТ Подкрепа: Плоският налог крепи олигархията и краде от българите

Сегашната данъчна система е регресивна и задълбочава неравенствата

Сред другите ограничения, които предлага синдикалната организация са чиновник с 5 000 лв. месечна заплата да бъде с минус 192 лв. по-малко, а служащ с над 20 000 лв. заплата да бъде с минус от съвсем 3 300 лева .

" Огромна част от хората страдат от сегашния данъчен модел . Крайно време е да се възстановява данъчната система и да се оставят с повече приходи по-бедното българско население ", прикани Григорова.

Тя уточни, че тематиката за десетгодишния плосък данъчен модел е извънредно значима. Десет години от използването на една данъчна система е задоволителна, с цел да се проследят резултатите от нея.

 АБВ прикани за анулация на плоския налог
АБВ прикани за анулация на плоския налог

Партията желае да се вкара необлагаем най-малко, еднакъв на минималната работна заплата

КТ " Подкрепа " предлага периодически отчети за сивата стопанска система. В момента няма обединен индикатор, тъй че да се проследят трендовете. След 2008 година в България се следи лек спад на сивата стопанска система, само че то съгласно КТ " Подкрепа " не е резултат от въвеждането на плоския налог.

Като различен значим въпрос Григорова открои разноските за труд и дали те понижават след въвеждането на плоския налог .

Плоският налог даже и с необлагаем най-малко натоварва работещия човек, безапелационна бе Григорова.

 Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи поспориха за плоския налог
Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи поспориха за плоския налог

Българска социалистическа партия на власт постанова плоския налог, а в съпротива желае да го махне, напомнят от Оперативна програма

Бившият вицепремиер и министър на стопанската система, превоза и на държавната администрация и административна промяна Николай Василев изясни, че той се интересува от тематиката за плоския налог, тъй като пази концепцията за доста по-ниски директни налози и по-проста данъчна система.

Василев отсече, че България е доста по-добра от Германия през 21 век в това, че има доста по-проста, красива и ефикасна данъчната система от Германия . Той се пошегува, че България има и доста по-добър тим по художествена гимнастика от немския.

 Горанов песимистичен към апелите за смяна на плоския налог
Горанов песимистичен към апелите за смяна на плоския налог

Бюджетът губи сред милиард и два милиарда лв. при въвеждане на прогресивна канара

Цялата икономическа политика в страната след края на 90-те години, не е най-идеалната, само че въпреки всичко е довела до 20-годишен стопански напредък, регистрира някогашният вицепремиер. Василев не се опълчва и не е критик за нулева ставка на минималната работна заплата и необлагаемия най-малко.

 КНСБ желае проверка на плоския налог
КНСБ желае проверка на плоския налог

Необлагаем най-малко, еднакъв на МРЗ, и плосък налог върху приходите от горната страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР