46-ото НС трябва да е урок и дано днес на

...
46-ото НС трябва да е урок и дано днес на
Коментари Харесай

Нинова: 46-ото Народно събрание не намери разум и отговорност да направи промяната

" 46-ото Народно събрание би трябвало да е урок и нека през днешния ден на 15 септември да сме положителни възпитаници и да сме го научили ", съобщи в декларация за последното съвещание на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия – Корнелия Нинова.

Тя разяснява, че това Народно събрание е почнало по неверен метод и няма по какъв начин да свърши по верен.

" Има съществени аргументи да стигнем дотук. 46-ото Народно заседание стартира по неверен метод. Началото беше сбъркано, тъй като сложихме разграничителни линии - партии на статуквото и нови. Без да отчитате, че това да си в Народното събрание не значи, че си част от модела на ГЕРБ. Ние бяхме в Народното събрание и се борихме. Ако следваме вашата логичност, вие към този момент два Народното събрание участвате, значи към този момент сте статукво. Липсваше разсъдък да се сформира болшинство ", обърна се тя към сътрудниците си депутати от така наречен протестни обединения.

" Илюзията за плаващи болшинства ни изигра неприятна роля. Плаващо болшинство значи плаваща покупко-продажба на гласове, на ползи ", разяснява още водачът на Българска социалистическа партия.



Трябва да отчетем, че направихме и нещо положително - актуализацията на бюджета, означи Нинова. По думите й, тази актуализация е върнала законността и правовата страна тук в Народното събрание и тези пари не са били раздадени с постановления на Министерския съвет, по пътища с коли и джипове. " Помогнахме на хората, само че това е кърпене. Не вникнахме в същността на казуса, просто закърпихме ситуацията за три месеца ", сподели още Нинова.

Накрая тя пожела на добър час на политически сили в предизборната акция. В началото на изявлението си водачът на Българска социалистическа партия честити и днешния първи образователен ден на учениците в България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР