46-ият президент на САЩ, който ще встъпи в длъжност в

...
46-ият президент на САЩ, който ще встъпи в длъжност в
Коментари Харесай

Джо Байдън вече е идвал в България, подкрепил България за НАТО и Европейския съюз

46-ият президент на Съединени американски щати, който ще встъпи в служба в сряда, е бил в София. На 1 септември 1999 година е най-високопоставеният демократ в Комисията по интернационалните връзки на Сената на Съединени американски щати, на която по-късно става ръководител. Тогава той се среща в София с българския президент Петър Стоянов, напомня.
“Това беше малко преди визитата на Бил Клинтън в София, когато за пръв път в историята американски президент посети страната ни и съобщи, че България има всички учредения за участие в НАТО и Европейски Съюз. Както и че това би трябвало да се чуе ясно и в Америка, и в Европа. По този мотив и в София пристигнаха представителят на Сенатската комисия по външна политика Джо Байдън, а по-късно и министърът на защитата Уилям Коен – още веднъж за пръв път в историята на нашите връзки тук бяха политици от подобен сан “, спомня си тогавашният български държавен глава пред.
 Байдън: Това са тъмни времена, само че постоянно има светлина Байдън: Това са тъмни времена, само че постоянно има светлина
Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън произнесе прочувствена тирада, преди да замине от Делауеър във Вашингтон, където публично ще вст...
“Срещата ни със сенатор Байдън мина доста сърдечно и доста плодотворно. В края на срещата той ми сподели, че в негово лице България към този момент има същински юрист за приобщаването ни към западния свят, и извърши обещанието си. Нека напомня, че до тогава западните водачи гледаха на България като на руски спътник и малко на брой въобще допускаха, че един ден може да станем членове на НАТО и Европейски Съюз. Така че, да, новоизбраният американски президент Джо Байдън е идвал в София и беше в действителност един от юристите за участие на България в НАТО ”, споделя още Петър Стоянов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР