46-ият парламент не свърши много добре. Сега е време немалко

...
46-ият парламент не свърши много добре. Сега е време немалко
Коментари Харесай

Гечев: Няма как 65 депутати да направят правителство с ултиматуми

" 46-ият парламент не свърши доста добре. Сега е време значително политици да си вземат записките, да отидат на безшумно място, да ги прочетат и да се поучат. Никъде няма парламент, който да е съумял без разговор ", съобщи народен представител от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев в студиото на " Денят ON AIR ".

Той разчете в дейностите на " ИТН " съзнателно пропадане на постоянно държавно управление.

" Българска социалистическа партия за България " се държеше диалогично и обикновено, само че протегната ни ръка остана във въздуха. Стана ясно, че някои от политическите играчи, които влязоха на терена, не са имали желание да вършат държавно управление. Няма по какъв начин да искаш да правиш кабинет, когато 65 депутата се пробват да постановат ултиматум на останалите 180. Имаше и кадрови странности в плана на Има Такъв Народ. Начинът, по който направиха предлагането, беше метод, който предвещаваше злополука ", разяснява левият народен представител.

Той приветства актуализацията на бюджета, като акцентира, че спешните ограничения са краткотрайни.

" 120 лева за пенсионерите може да продължи като поддръжка и през януари, февруари и март. Но нека пандемията да бъде овладяна с ограниченията, които се взимат. Ако епидемията е под надзор, няма причина за харчене на пари за изключителни помощи ", акцентира Гечев.

Според него не са изключени митинги поради повишението на цените на електрическата енергия.

" Хората могат да стачкуват от тежка зима, само че нито със закони, нито с митинги можем да спрем цените на петрола и природния газ. Но не можем да заобиколим нарасналите цени на енергийните източници - природния газ, нефт. Заради пандемията настъпиха съществени проблеми с доставката на първични материали и материали ", посочи депутатът.

Той акцентира позицията на Българска социалистическа партия за увеличение на потенциала на нуклеарната енергетика у нас.

" Държим в калта два чисто нови реактора, в този момент ще подвластен от вноса на електричество от Румъния, а през идващите месеци чакаме свързването с Гърция и Европа. Можем да преструктурираме топлоцентралите - ние не вършим нищо по този въпрос. Политиците изменнически се търкалят по жълтите павета, ние сме изоставили огромните си планове в енергетиката, ставаме рисково подвластни от външни вносители ", съобщи националният представител пред Bulgaria ON AIR.

Той чака да има промени в състава на новия длъжностен кабинет на Румен Радев.

" Имената, които се въртят преди съставянето на кабинет, нормално не влизат в него. Предполагам, че промени ще има, няма по какъв начин всички министри да работят еднообразно дейно, съставът е в правото и отговорността на Радев ", акцентира депутатът от Българска социалистическа партия.

Гечев е безапелационен, че левицата не се тормози от нов политически план в лицето на Кирил Петков и Асен Василев.

" Ако има нов политически план, той се записва и работи. Политиците не би трябвало се тормозят, а да работят по-добре. Никой не е плебей на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и другите партии, всеки гласоподавател би трябвало да бъде извоюван. Едни партии изчезват, други се появяват, ние сме в политиката 100 година Ако си свършим работата, никой няма да избяга от Българска социалистическа партия ", приключи Гечев.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР