46-годишният мъж бил професионалист, влязъл в имота на бургаското семейство

...
46-годишният мъж бил професионалист, влязъл в имота на бургаското семейство
Коментари Харесай

Украинецът обирджия не иска да ходи в затвора, щял да празнува днес рд на дъщеря си

46-годишният мъж бил експерт, влезнал в парцела на бургаското семейство посредством специфични шперцове

Украинският жител Юри Щонда, който е упрекнат в грабеж от жилището на бургаско семейство, при който отмъкна 4000 лв., 4500 евро, златни украшения, 4 броя мъжки часовници, две бутилки колекционерско уиски и други движимости, не желае да бъде пратен зад решетките. Признава незаконната си активност, само че желае да бъде под домакински арест с електронна гривна и да чества рождения ден на щерка си, която през днешния ден ставала на 9 година Това стана ясно в правосъдната зала на Районния съд в Бургас по време на гледане на мярката му за неотклонение.



Според събраните досега доказателства обаче Юри е работил много професионално - следил е няколко дни жилището в жк. " Изгрев ", научил  битовите привички на бургаското семейство, паркирал си  Реното пред блока и най-нагло се е качил в жилището и почнал да изнася имуществото.

Още повече, посочил е и професионални умения на апаш - вратата на жилището не е била разрушена, съумял е да врътне патрона със специфични шперцове, които по-късно са открити в квартирата му.
 Юри Щонда влезе в наведена глава в правосъдната зала, не искаше медиите да го снимат и да участват на заседанието 
Прокурор Христов уточни, че украинецът би трябвало да бъде арестуван под стража, защото сега не работи, дошъл е преди няколко месеца в България и действително не е трайно привързан с страната ни. Имало действителна заплаха да извърши друго закононарушение или да се укрие, поради че го грози присъда до 10 години затвор.

В правосъдната зала стана ясно, че Юри живее с двете деца - на 6 м. и на 9 година и брачната половинка си във Варна. Нямал други противообществени прояви у нас.

Пред правосъдния състав украинецът изрази страдание за случилото се: " Извинявам се на потърпевшите лица. Ако съдът ми се довери, аз няма да избягам на никое място. Дъщеря ми през днешния ден има рожден ден и става на 9 години. Моля за домакински арест на адреса ми във Варна ".

Всеки миг ще стане ясно дали арбитър Митев ще го остави в ареста или ще наложи друга мярка за неотклонение.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР