46-годишният датчанин е с лично нетно богатство почти $8 млрд

...
46-годишният датчанин е с лично нетно богатство почти $8 млрд
Коментари Харесай

Милиардерът, собственикът на Asos, изгуби три от децата си в атентат в Шри Ланка

46-годишният датчанин е с персонално чисто благосъстояние съвсем $8 млрд

Андерс Холх Повлсен, най-богатият датчанин и притежател на онлайн магазина за фешън дрехи Asos, е изгубил три от четирите си деца в един от атентатите в неделя в Шри Ланка. Новината удостовери представител на неговата компания за дрехи Bestseller, без да даде повече информация, в това число кой от семейството е бил на острова, за какво и в коя детонация съответно е станала нещастието.

Сред целите бяха три петзвездни хотела в столицата Коломбо, както и няколко църкви в страната в миг, когато в тях християните честваха Великден.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Датски медии настояват, че фамилията е било на острова на отмора за великденските празници. Серията атентати в неделя лишиха по данни все още живота на над 290 души и раниха повече от 500. Близо 35 от тях са задгранични жители.

Индексът на милиардерите на организация Bloomberg дефинира чистото му благосъстояние на $5.7 милиарда Според списание Forbes сумата е доста по-голяма - $7.9 милиарда

Със брачната половинка си Ан Сторм Педерсен той има към 800 000 декара в Шотландия. Forbes твърди, че това е повече от 1% от шотландската територия. Лондонският Guardian написа предишния месец, че датчанинът възнамерявал да върне земите към дивото им положение, с цел да ги резервира за бъдещите генерации.

Bestseller, която има марки като Vero Moda и Jack & Jones, е мажоритарен притежател на онлайн магазина Asos и има огромен дял в Zalando.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР