46-годишен варненец е привлечен към наказателна отговорност от Районната прокуратура

...
46-годишен варненец е привлечен към наказателна отговорност от Районната прокуратура
Коментари Харесай

Варненец е обвинен за кражбата на 13 медни камбани от мемориал край Каварна

46-годишен варненец е притеглен към наказателна отговорност от Районната прокуратура в Добрич за кражбата на 13-те бронзови камбани от мемориала на нос Калиакра. Това оповестява БНР през днешния ден, цитирайки Апелативна прокуратура-Варна.

Мъжът е упрекнат за това, че незаконно е демонтирал с техническо средство и е откраднал 13-те камбани, които са били детайли от повдигнат на нос Калиакра мемориал. Сигнал за кражбата бил подаден на 7 юли 2023 година, допълват от прокуратурата.

Както Клуб Z пръв заяви през вчерашния ден, очевидно от мемориала, отдаден на съветския военноморски пълководец адмирал Фьодор Ушаков, липсваха медни камбани. Оказа се, че крайният брой на изчезналите реликви е цели 13.

При претършуване в дома и в автомобила на М.Т. била открита част от откраднатите камбани. Останалите са открити в пункт за изкупуване на цветни метали. Камбаните са конфискувани и следва да бъдат възобновени, споделят през днешния ден от държавното обвиняване.

Работата по доказване и документиране на осъщественото действие продължава под надзора на териториалното поделение в Каварна, което е към Районна прокуратура - Добрич.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР