46-годишен стрелец е убил 11 души при нападението в синагога

...
46-годишен стрелец е убил 11 души при нападението в синагога
Коментари Харесай

11 жертви след стрелба в синагога в Питсбърг, сред тях няма деца

46-годишен стрелец е умъртвил 11 души при нападението в синагога в американския град Питсбърг , заяви шефът на градската работа за социална сигурност Уендъл Хисрич, представен от ДПА и Агенция Франс Прес, потвърждавайки данни, огласени малко по-рано от американски медии.
 
На конференция Хисрич посочи, че с изключение на убитите има шестима ранени, в това число четирима чиновници на реда. Той означи, че измежду жертвите няма нито едно дете.
 

Представител на ФБР в следствието сподели на конференцията, че при офанзивата стрелецът е носел автомат и три револвера. Нямало данни той да е прочут на управляващите преди нещастието в синагогата.
 
 Gulliver/Getty Images

Според ФБР мъжът е работил самичък, отбелязва ТАСС.
 

От Индианаполис президентът Доналд Тръмп жигосах кървавия акт и съобщи, че към антисемитизма не би трябвало да се демонстрира никаква толерантност. " Антисемитизмът и преследването на евреи са едно от най-мрачните и позорни феномени в човешката история. Не бива да има никаква толерантност към антисемитизма или към каквато и да било форма на религиозна ненавист ", съобщи той.-->
 
 Gulliver/Getty Images

Президентът назова нападението " непоносим акт на всеобщо ликвидиране ", сподели, че страната и светът са потресени и обзети от тъга, и прикани сънародниците си към единение, отбелязва АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР